• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

VEDAŞ ekiplerinin zorlu kış mücadelesi başladı

VEDAŞ ekiplerinin zorlu kış mücadelesi başladı
Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ekipleri, Hakkari ve Van ilinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle meydana gelen arızalara zorlukla gidermeye çalıyor.

Hakkari Merkez Merzan Mahallesi 2 bin 200 rakımlı Merga Büte Yaylası civarında 2x3 477 MCM enerji nakil hattında bulunan direğin şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle hasar görmesi sonucu Hakkari Merkez ve köyler, Çukurca Merkez ve köyler enerjisiz kaldı.

VEDAŞ arıza ekibi a kar yağışı ve olumsuz hava şartlarına rağmen gayretli bir çalışma sergileyerek tüm yerleşim birimlerinin enerji sorununu kısa sürede giderdiği belirtildi.

VEDAŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, bölgemizi etkisi altına alan kar yağışı ve fırtınalı olumsuz hava şartlarının şebekemizde oluşturduğu hasar nedeniyle hizmet bölgemizdeki bazı noktalarda enerji kesintisi yaşanmaktadır.

Özellikle şiddetli fırtına nedeniyle hatlarımızın üzerine devrilen ağaçlar ve uçan çatılar birçok noktada iletken kopması, direk devrilmesi gibi arızalara neden olmuştur.

Onarım önceliğini can güvenliğinin sağlanması için yere düşen iletkenlerin onarılmasına veren Şirketimiz, tüm imkan ve kapasitesi dahilinde seferber olmuştur.

Van ilimizde yaşanan kar yağışı ve fırtınalı olumsuz ağır hava şartları nedeniyle özellikle kırsalda bulunan şebekelerimizde direk devrilmesi, iletken kopması ve travers kırılması gibi büyük hasarlar meydana gelmiştir. Söz konusu arızalar nedeniyle yaklaşık 150 köyümüz enerjisiz kalmıştır.

Özellikle Özalp ve Tuşba İlçelerine bağlı köylerde (yüksek rakımlı bu köy gruplarında kar ve tipi etkisini daha çok göstermiştir.) oluşan arızaları gidermek için ekiplerimiz, gece gündüz demeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin koordine edilmiştir.

Ekiplerimizin olumsuz hava şartlarına rağmen gayretli ve özverili çalışmaları sonucunda 130 köyümüze enerji verilebilmiştir. Enerjisiz kalan 18 köyümüze hedeflenen sürede enerji verilememesinin en önemli nedeni ise ulaşım sorunudur.

Van ilinde enerjisiz bulunan köyler; Özalp İlçesi (9 Köy); Sağmalı, Hacıali, Çırak, Bodurağaç, Yarımkaya, Aşağıakçagöller, Yukarıakçagöller, Şemsettin ve Kalecik Köyleri. Tuşba İlçesi 9 Köy) Akçit, Akbulak, Sürüyolu, Dağören, Akçaçay, Otlakbaşı, Esenkoç, Kelle ve Kuşçu köyleridir.

Sonuç olarak Özalp ve Tuşba ilçelerine bağlı bulunan ve halihazırda elektriksiz olan 18 köyümüzü de mümkün olan en kısa sürede enerjilendirmek için ekiplerimiz tüm imkan ve kapasitesiyle çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

 2 bin 200 rakımda canla başla çalıştılar

Hakkari Merkez Merzan Mahallesi Merga Büte Yaylası civarında 2x3 477 MCM enerji nakil hattında bulunan direğin şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle hasar görmesi sonucunda Hakkari Merkez ve köyler, Çukurca Merkez ve köyler enerjisiz kalmıştır.

Ekiplerimiz oluşan arızaya anında müdahale etmiş, olumsuz hava şartlarına rağmen gayretli çalışmalarını sürdürmüş ve tüm yerleşim birimlerimizin enerji sorununu çözmüştür.  

Vatandaşlarımızın olağanüstü koşullarda tüm imkan ve kapasitemizle çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü ve enerji sürekliliği sağlamak için seferber olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” denildi. Feyzullah Taş/İHA

vedas-ariza-ekibi-m.jpg
 

Bu haber toplam 2906 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim