• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Veli olmaktan utanç duydum

Veli olmaktan utanç duydum
Hakkari Lisesi, pardon Sümbül Anadolu Lisesine veli toplantısı için davet ediliyoruz. Bir önceki toplantıya katılım çok fazlaydı. Bu ilgi maalesef bu kez hiç yoktu.

Okul Müdürü İsmail ATA, Okul Aile Birliği yöneticileri ve öğretmenler velileri kapıda karşıladılar. Rutin bir açılış konuşması yapan ve daha sonra makam odasında sorularımı yanıtlayan okul müdürü ATA, bu ilgisizliği yaz mevsimi, iş sezonu ve tatil olmasına bağlasa da ben kendisine katılmıyorum ve veli olmaktan utandıran ilgisizliği köşeme taşıyorum.

Özellikle son sınıfta okuyan öğrenci velileri nasılsa eğitim ve öğretim sona eriyor, okula gitsek de olur, gitmesek de olur düşüncesindeler. Okul bitiyor ama hayat devam ediyor. Ve asıl son sınıf çok önemli. Çünkü bu gençler hayata atılırken ne götürebiliyorlar, hangi eksiklerle hayatın acımasızlığına kafa tutacaklar. Ben gazeteci olarak değil veli olarak okula gittim. 12-A sınıfında okuyan oğlum Kaan Taş'ın sınıfında 38 öğrenci var.

hakan-1.20140429101043.jpg

Benim dışımda sadece 1 veli daha vardı. Yani 38 velinin gelmesi gereken toplantıya iki veli olarak iştirak ettik. Bu ilgisizlik elbette öğrenci ve öğretmenleri de üzdü. Her zaman derim, eğitim üçgeni veli-öğretmen-öğrencidir. Bu üçgenin en önemli ayağı velidir. Okul müdürünün odasında otururken bir veli geldi elinde oğlunun isminin yazıldığı küçük bir not kâğıdıyla öğrencisinin hangi sınıfta olduğunu sordu. Bundan daha acı ne olabilir ki?

Öğrencilerimiz çok donanımlı ve zekidirler. Sınavlardaki başarısızlıklarının sebebi sadece ve sadece velileridir. Farkında olmadan çocuklarımıza en büyük darbeyi biz vuruyoruz. Okul Müdürü İsmail ATA, "Bir okulun müfettişi öğrencidir. Bizim okulda eksiğimiz yok. Fiziki ve eğitim kalitesi açısından yeterliyiz. 630 öğrencimizle kocaman bir aileyiz. Yönetmelik değişti, artık devamsızlık süresi 20 günden 10 güne düşürüldü.

Sınırda olan birçok öğrencimiz mevcuttur. Bir öğrenci notları ne kadar iyi olursa olsun eğer 10 günden fazla devamsızlık yapmışsa otomatikman sınıfta kalır. LYS hazırlık kursları veriyoruz. Bilgisayar laboratuarımız var. Okulumuz sadece vali veya milli eğitim yöneticileri gelecek diye temizlenmez. Her gün baştan aşağı bakım ve temizliğimizi yaparız. Çünkü bize göre bir oklun müfettişi o okulda eğitim gören öğrencileridir. Öğrencilerimizden çok memnunuz. Velilerimiz biraz daha duyarlı olursa her şey çok daha güzel olacaktır" dedi.

13 Kasım 2013 te okul aile birliği yönetimini devir alan esnaf Hamdullah Çelebioğlu ve yönetim kurulu üyelerinin titizliği gözden kaçmadı. Velilere hitap eden Çelebioğlu altı ayda neler yaptıklarını ve bundan sonra neler yapacaklarını anlattı;  “Birçok öğrencimizin ailelerini ziyaret ettik, maddi ve manevi desteğimizi esirgemedik. Bir velimizin davet yemeğine katılmak için Yüksekova’ya gittik. Önümüzdeki günlerde Şemdinli ve gelmek isteyen velilerimiz varsa Dağlıca köyü, cennet-cehennem vadisine gezi yapacağız. Biz okul-aile arasında bir sevgi köprüsüyüz. Eğitime ve gençlerimize hizmet etmekten onurlu ve mutluyuz” dedi.

 

Bu haber toplam 17692 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim