• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Veliler okulun kapısına kilit vurdu

Veliler okulun kapısına kilit vurdu
Hakkari’de bir grup veli, 596 TL olan internet borcu ödenmediği okulun kapısına kilit vurup oturma eylemi yaptı.

Hakkari’de bir grup veli, 596 TL olan internet borcu ödenmediği ve bu yüzden öğrencilerin derslerinde geri kaldığını iddia ederek okulun kapısına kilit vurup oturma eylemi yaptı.   Durankaya beldesi Pınarbaşı Mahallesi’nde 100 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü 2 derslik Pınarbaşı İlköğretim Okulu’nda yaklaşık 16 aydır 596 TL olan internet borcu ödenmediğini iddia eden veliler, yanlarına muhtarı alarak tepki amaçlı okulun önünde eylem yaptılar. Mahalle muhtarı Abdullah Tunç, okulun kapısına kilit vurarak velilerle birlikte 10 dakikalık oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından veliler öğrencilerin ellerini tutarak evlerine doğru yol aldılar.

Muhtar Abdullah Tunç, yaklaşık bir yıldır okullarında internet sıkıntısı yaşandığını, ilgili kurum yetkilileri ile defalarca görüşmesine rağmen bir çözüm bulamadıklarını söyledi. Tunç, “Hakkari’nin birçok okulunda öğrencilere tablet bilgisayar dağıtılırken, bizim öğrencilerimiz daha bilgisayar açmasını bile bilmiyorlar. İnternet olmadığı için derslerinde geri kalan öğrencilerin içinde bulunduğu bu sorunun giderilmesi için dikkat çekmek amacıyla 10 dakika oturma eylemi yapıp okulun kapısına kilit vurdum” dedi.

Alkışlı protestonun ardından çocuklarının ellerini tutarak evlerine gittiler. Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise her okulun internet faturasının okula gönderildiğini belirterek, “Okul müdürleri ise faturayı bize teslim ediyor. Biz de ödenmesi için İl Özel İdaresi’ne teslim ediyoruz.

Söz konusu okulun faturaları elimize ulaşmamasına rağmen mahalle muhtarı ile birlikte faturaların suretlerini Türk Telekom’dan çıkartarak ödenmesi için 15 Mart’ta İl Özel İdaresi’ne teslim ettik. Faturaların ödenmesi gerekiyor ve şu anda internetin açık olması lazım. Bu gibi sorunlar bizden değil okul yöneticilerinden kaynaklanıyor” şeklinde konuştular. Haber. Feyzullah Aksu (İHA)

durankaya-pinarbasi-1.jpg

durankaya-pinarbasi-2.jpg

durankala-pinarbasi-4.jpg

durankala-pinarbasi-4.jpg

durankaya-6.jpg

durankaya-7.jpg


 

Bu haber toplam 4650 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim