• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Velilerden öğretmen değişikliğine tepki

Velilerden öğretmen değişikliğine tepki
Hakkari Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu önünde toplanan veliler, öğretmen değişikliğine tepki gösterdiler.

Hakkari Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu önünde toplanan veliler, sürekli yapılan öğretmen değişikliğine tepki gösterirken, bir grup öğrenci ise başka bir okula atanan öğretmenlerinin geri gelmesi için 'Ogün öğretmenimizi geri istiyoruz' şeklinde slogan attılar.

Sabah saatlerinde Gazi mahallesindeki okulun önünde toplanan veliler, öğretmen değişikliği yüzünden öğrencilerinin halen ders başı yapmadığını belirttiler. Veliler adına konuşan Edibe Özatak, öğrencilerinin eğitim ve öğretim gördüğü 4-A sınıfında 4 yılda 6 ayrı öğretmen değiştirildiğini belirterek, bu yüzden öğrencilerinin derslerinden geri kaldığını belirtti.

Özatak, ”Bu durum Türkiye’nin neresinde var. Öğrencilerimizin bulunduğu sınıf 4 yılda 6 öğretmen değiştirdi. Öğretmen değiştire değiştire çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Tam öğretmene alışacaklar ki o öğretmen gidiyor başka öğretmen geliyor. Daha sonra da yine öğretmen değişikliği yapılıyor. Okulların başlanmasının üzerinde 3 hafta geçmesine rağmen yaşıtları okula başlayıp 5 konu işlemesine rağmen bizim çocuklarımız halen ders başı yapmadı. Sonra da 'Okulları boykot yapıyorlar' diyorlar. Kimse boykot yapmıyor.

Bizler çocuklarımızın derslerinden geri kalmamasını istiyoruz. Geçen yıl 4/A sınıfında görev yapan ve şimdi başka okula verilen Ogün Doğan isimli öğretmenimizi geri istiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, çocuklara haydi okula diyorsunuz ama 1 sınıfta 4 yılda 6 öğretmen değişikliği yapıyorsunuz. Eğitim kalitesi nerede kaldı size soruyoruz. Tek isteğimiz başka okula gönderilen Ogün öğretmenin tekrar okuluna geri gönderilmesidir” dedi.

Okulların açılmasının üzerinde 3 hafta geçmesine rağmen çocukları halen okula başlayamayan veliler, okulun önünde imza toplayıp geçen yıl okullarında görevli Ogün Doğan ismindeki öğretmenin yeniden okulda görevlendirilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğüne hareket ettiler. Okulun önünde toplanan bazı öğrenciler ise 'Ogün öğretmenimizi geri istiyoruz' şeklinde slogan attılar.

Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu yetkilileri ise basın mensuplarına bilgi vermekten kaçınarak, okulun bahçesinde ise görüntü alınmaması ricasında bulundular. Hakkarihabertv muhabirinin telefonla görüştüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili gerekenin hemen yapılacağını belirttiler.

velilerden-ogretmen-istedi-1.jpg

velilerden-ogretmen-istedi-2.jpg

velilerden-ogretmen-istedi-3.jpg
 

 

Bu haber toplam 7524 defa okunmuştur
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim