• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Vlilerden okul yakma eylemine tepki

Vlilerden okul yakma eylemine tepki
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iki gün önce çıkan gerginlikte molotof kokteyli atılarak yakılan okulda ders işlenemezken, veliler duruma tepki gösterdi.

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na bir grup tarafından molotof kokteyli ve taşlarla saldırı yapılmıştı. Saldırının yapıldığı okulda büyük çapta maddi hasar oluştuğu için bugün ders verilemedi. Bunun üzerine okula gelen öğrenci velileri de duruma tepki gösterdi. Okulun önünde toplanan veliler, okul yakmanın çözüm olmadığını belirtti. Okullar başladığından bu yana alınan ‘Okulların boykot edilmesi’ kararının artık kaldırılmasını istediklerini kaydeden veli Muhittin Barçin, “Okulların açılmasını istiyoruz.

Artık çocuklarımızın düzenli bir şekilde ders işlemelerini bekliyoruz. Bu olaylar bu şekilde devam ederse tüm öğrenci velileri olarak tepkimizi ortaya koyacağız. Biz artık okulların yakılmasını istemiyoruz. Veliler olarak cehaletle mücadele etmeye devam edip, bu gibi olaylara daha büyük katılımlı tepkiler göstermeyi sürdüreceğiz. Anadilde eğitim için gerekli çalışmaların yapılmasını da isteriz. Okullarda anadilde eğitimin verilmesini de uygun ve yerinde buluyoruz” dedi.

Öğrenci velilerinden Cahit Aybar ise, okulun yaklaşık 10 gün içinde 7 defa saldırıya uğradığını belirterek, “Diğer okullarda öğrenciler rahat bir şekilde okullarına giderken, bizim bu okulda yaşanan olaylardan dolayı öğrencilerimizin eğitimlerinde sıkıntılar meydana geliyor. Türkiye’de sadece Yüksekova’da bu olayların yaşanması bizi üzüyor. Okullarımız yakılmasın, yıkılmasın. Ders esnasında okullara taş atılması veliler olarak bizi kaygılandırıyor.

Sadece 3 okul üzerinde boykot olmaz. Eğer diğer illerde de bu yaşanacaksa buna bir şey diyemeyiz. Ama sadece bu okullarda bu olayların yaşanması çok üzücüdür. Batı illerinde çocuklar kolejlerde okurken bizim öğrenciler hala derslere giremiyor. BDP isterse bu eylemlerde okullara birkaç görevli bırakabilir. Göstericiler, öğrenciler dersteyken okula molotof ve taşlarla saldırıyor. Bize ‘çocuklarınız okulda olsa bile yakacağız’ diyorlar. Yüzleri kapalı bu grupların söyledikleri endişe vericidir" dedi.
2. sınıf öğrencisi olan Zilan Düzen de okullarını yaktıkları için artık ders göremediğini söyleyerek, “Öğretmenler gelmiyor, öğrenciler gelmiyor. Gelince okul ateşe verildi diye bizi geri gönderiyorlar. Artık okulumuzu yakmasınlar. Derslerimize girmek istiyoruz” dedi. Veliler, okul müdürü ve öğretmenlerle görüştükten sonra okuldan ayrıldı.

 


 

Bu haber toplam 4058 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim