• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Xezekiyan'dan İstanbul'a

Xezekiyan'dan İstanbul'a
Hakan Taş/Yazdı-Xezekiyan'dan İstanbul'a uzanan bir başarının öyküsüdür Aydın AYDIN. Endüstri Meslek Lisesinde birlikte okuduk. Ben şiir yazarken o türküler söylerdi.

Xezekiyan'dan İstanbula uzanan bir başarının öyküsüdür Aydın AYDIN. Endüstri Meslek Lisesinde birlikte okuduk. Ben şiir yazarken o türküler söylerdi. Yıl sonu mezuniyet törenlerinde herkes onun türküleriyle coşardı. İstanbul'a uzandı, müzik eğitimini gördü, konservatuarda Mahsun Kırmızıgül ile birlikte mezun oldu.

Müzik camiasında, kurtlar sofrasında en zorlu dönemde başarı merdiveninde yukarılara tırmandı. En özel gecelerde boy gösterdi. Meslektaşları aşk ve çapkınlıklarla magazin basınında yer alırken o beyefendiliği ve sınırsız çalışkanlığı ve çıkışıyla ekranların sevilen ismi oldu. Hafta içi hergün Show Tv de yayınlanan ve sunuculuğunu Çağla Şikel ile Alişan'ın üstlendiği "Her Şey Dahil" programına konuk olan Aydın AYDIN, hem eğlendirdi hem de ağlattı.

Hepimiz onu neşeli haliyle biliriz oysa son derece duygusal ve hüzünlüdür. O çok iyi bir baba, görme özürlü oğlu Arda 7 yaşında. Arda dünyaya geldiğinden beri Aydın, oğlu ile birlikte karanlığı yaşıyor. İşini çok iyi yapan bir ustadır. Sahnede ve kameralar önünde neşesinden yerinden durmaz ama evinden içeri girdiğinde yüreği kan ağlar. Karanlık gecelerde sessiz çığlığı ve içine akıttığı gözyaşlarını kimseler görmedi. O beş vakit namazını kılan, her haline Allah'a hep şükreden güzel bir insandır.

Her sanatçı sadece müzik yapar. Ama Aydın AYDIN hem müzik yapar hem de toplumsal mesajlar verir. Bitki-hayvan sevgisi-dumansız bir hayat-kadın hakları-kuraklık-trafik çilesi-su-tezek gibi önem teşkil eden konuları müzik diliyle destekledi ve takdir topladı.

Türkiye onu alkışlarken Hakkari dışladı onu. Yazar Muhsin Kızılkaya ile birlikte TRT-6 ya transfer oldular diye hedef noktasına getirildiler. Çepik programı için şimdi binlerce sanatçı sırasını bekliyor. Beş yıldır hem yaz hem kış temposu düşmeden devam eden tek program başarısı kendisine aittir.

Biz toplum olarak takdir etmeyi bilmeyiz. En iyi bildiğimiz şey taşlamak, haşlamak, karalamak, dışlamak ve saldırmaktır. Ben Aydın AYDIN ile İstanbul sokaklarında da turladım, Hakkari sokakların da da... O dilinden, kültüründen, memleketinden ve doğrularından hiç taviz vermedi ki...

Hakkari'de bir ilke imza atıyor ve "Tezek" isimli bir sinema filmi projesi var. Bu film yakında Xezekiyan'dan çekilecek. Oğlu Arda’nında söylediği gibi; “Çölemerik Hakkari. Ötesi yok gayri. Birgün sende git bari… Hakkari’den çıkmış her değeri Hakkari’den selamlıyorum. Aydın kardeşimizi de tebrik ediyorum..

aydin-aydin-sanatci-hakkari-m.jpg

 

Bu haber toplam 4646 defa okunmuştur
  • Yorumlar 15
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim