• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

YARINLARIMIZ VE BARIŞ

Süleyman Seven

Genç olmak kime göre genç? Geçenlerde ceza evinden yeni cıkmış bir genç arkadaşımla sohbet ettik 6 ay yatmış ve neden yattığını oda bilmiyor,Hakkari deki olaylar esnasında evine giderken yoldan alınmış,orda başlamıştı hayal kırıklıkları, ceza evindeki 6 aylık süreçten bahsediyordu Gözlerinde umut yoktu sözleri kayıp geleceğin hayalini kurmaktan bıkkın Zindanın zifiri karanlığına bürünmüş umutları… ve sormaya başlıyorum kendisine Hakkarili varmıydı yanında aldığım? cevap -zaten oradakilerin hepsi Hakkarili gençler.

haber[1].jpg

İçimden sadece susmak geldi kayıp bir tarih yazan gençler Üzerinden rant elde edilen gençler ve yine utanmadan GELECEĞİMİZ dedikleri gençler parmaklıklar ardında yarından habersiz sadece umut ederek yaşıyorlar, yaş ortalamaları 15 ile 25 yaş arasında insanlar yarın bunlar ceza evinden çıktıklarında acaba hayata nasıl bakacaklar onları ısla etmek için ceza evlerine mahkum eden devlet,ne diyecek bu gençlere yada bu gençler devleti kucaklayacaklar mı? tabi ki de hayır bir kan davasına bürünecek kin nefret bürüyecek kalplerini. Hayatlarının baharında en güzel yaşanacak yerinde alınıp ceza evlerine atarsanız emin olun bunun tek hatalısı ve gelecekte oluşacak tehlikelerin suçluları siz olursunuz, durup düşünmek zamanıdır Yüreği acıları annelerin göz yaşları dinmeyen bu annelerin yüreğine nasıl su serpilecek.Şuan ateşkes sürecindeyiz Evet hepimiz huzurluyuz  içimizde inanılmaz bir Umut var BARIŞ olacak umudu peki ya barış sürecine balta vuranlar ne yapacak rant elde edebilmek için bu savaşı hiç bitirirler mi?

Bir hikaye paylaşayım sizinle…Büyük İskender’i hemiz iyi tanıyoruz büyük hükümdar.Bu hükümdar zamanında her yeri alıp sınırlarına sınır katarmış,yalnız bir şeyi yapamıyormuş,kalkıp yine zamanın filozofuna bir mektup yazıyor diyor ki:Ben büyük hükümdar İskender’im her şeyi yapabilen bir hükümdarım yalnız aldığım yerin hükümdarına ne yapacağım konusunda kararsız kalıyorum öldüreyim mi zindana mı atayım karar veremiyorum.Filozofta diyor ki benim kavmime zarar vermezsen sana bir fikir verebilirim,oda tamam diyor.

Filozof diyor ki:Eğer sen bu esir aldığın adamı öldürürsen öldürdüğün adam bir efsane olacak ve onun yolundan insanlar gidip yine sana karşı ayaklanırlar yok zindana atarsan bu adam zindan da yine kendi propagandasını yapar ve orda örgütlenir ve yine  sana karşı gelirler yapacağın şey şu bu adamı al deki ben senin arkandayım git sen; ve gidip başka insanları buna karşı kışkırtacaksın birbirlerine girdiklerinde ise sen araya gireceksin ve yapmayın ya savaşmayın diyeceksin yani bunlara görünmeyen bir baskı yapıp bunları kullanacaksın….Şimdi bu rant elde etmek isteyen insanları biliyoruz bunları büyük İskender yapmayalım…ve Barışa hepimiz katkı verelim yarının Umutları olan Gençlerimizi kurtaralım Çok zor bir şey yapmayacağız Demokratik hakkımızı kullanıp  Yarınlarımı omuzlayan gençlere sahip çıkacağız Devlet yetkililerinde buradan bir çağrı yapmak istiyorum Umutlarımızı yarınlarımızı serbest bırakın…

 Mail:[email protected]

 

Bu yazı toplam 6615 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim