• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

YASA TASARISINI PROTESTO ETTİLER

YASA TASARISINI PROTESTO ETTİLER
(KESK) Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, hükümetin 657 sayılı yasada yapmayı planladığı değişikliğe karşı olduklarını söyledi.

 

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan sendika binasında toplanan KESK'e bağlı sendika üyeleri, 657 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklikle ilgili basın açıklaması yapmak üzere Kayacan Caddesi üzerindeki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı binası önüne yürüdü. Ancak çevrede güvenlik önlemleri alan polis, sendika üyelerinin AK Parti binası önünde basın açıklaması yapmasına izin vermedi. Polis engeline takılan sendika üyeleri, AK Parti binasına yaklaşık 100 metre kala basın açıklaması yapmak zorunda kaldı.

 

Burada bir açıklama yapan KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir,  siyasi iktidarın 657 sayılı yasada yapmayı planladığı değişikliğe karşı itirazlarını dile getirmek için bir araya geldiklerini belirterek, 657 sayılı yasada yapılacak değişiklik tasarısına kökten itiraz ettiklerini söyledi. Bakıkesir,  “Kamu emekçilerinin bu tasarıyı kabul etmesi, iş güvencelerine yönelik bu açık kastı sineye çekmesi mümkün değildir. Bu tasarı kamu emekçilerinin ekmeği ile oynamayı ve kapıkulu yapmayı amaçlamaktadır. Bu tasarı kamu emekçilerinin iş güvencelerini ellerinden almayı amaçlamaktadır. Çünkü bu tasarı kamu yönetimini toplumsal fayda ekseninde değil, sermaye etkinliği ekseninde yeniden kurmayı amaçlamaktadır. Tasarı, kamu emekçilerinin iş güvencesine saldırmaktadır. Getirdiği disiplin uygulamaları ile kamu emekçilerinin kaderini amirlerin subjektif, tek yanlı değerlendirmelerine teslim etmektedir. Tasarı zaten olumsuz ve hiyerarşik olan kamuda çalışma düzenini daha da hiyerarşik, ast-üst ilişkilerine tabi bir düzen haline getirecektir. Ayrıca bu düzenleme kamu emekçilerinin amirlerin hukuka aykırı olan emirlerine uymama yönündeki anayasal haklarına da aykırıdır” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri sensizce dağıldı.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1597 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim