• BIST 9979.81
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Yaylacılar içme suyuna zarar verdi

Yaylacılar içme suyuna zarar verdi
Hakkari’nin Otluca, Golan veKaradağ)yaylalarında bulunan içime suyu şebeke borularına hasar veren yaylacılara Belediye Eş Başkanları müdahale ettiği belirtildi.

Otluca Golan-Karadağ yaylalarında bulunan yaylacılar Hakkari kent merkezine kaynak su olarak sağlanan içme suyunun şebeke borularına hasar verdi. Yaylacılar hasar verdikleri borulardan yayladaki otlak arazilerini sulayıp ve hayvan sürülerinin su ihtiyaçlarını karşılamak istedikleri belirlendi.

Vatandaşların belediyeye suların az akması üzerine ettikleri şikayetlerin artması üzerine belediye su ve kanalizasyon işleri müdürlüğüne bağlı ekipler kentteki su depolarını kontrol edince, depolarda su seviyesinin azaldığını ve depolara suyun akmadığını fark etti.

Bunun üzerine inceleme başlatan belediye su ve kanalizasyon işleri müdürlüğüne bağlı ekipler depolara sağlanan kaynak suyun bulunduğu bölgelere gitti.  Ekip, Otluca(Golan-Karadağ) yaylalarında bulunan şebeke borularında hasar tespit etti. Hasarın doğal olmadığını anlayan ekip hasarın yaylacılar tarafından verildiğini ve yaylacıların hasar verdikleri borulardan yayladaki otlak arazilerini sulayıp, hayvan sürülerinin su ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini belirledi. Gözlemlenen durum Eş Başkan Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçiye bildirilince eş başkanlar harekete geçti.

“EŞ BAŞKANLAR YAYLACILARI UYARDI”

Olay yerine giden eş başkanlar ve yardımcıları incelemelerde bulundu. Yaptıkları inceleme sonrası vatandaşların mağduriyetinin hemen giderilmesi için hasarların onarılmasına talimat veren eş başkanlar ilk olarak arızanın giderilmesini sağladı.  Daha sonra yaylacılar ile görüşen ve yaylacıları bundan sonra şebeke borularına hasar vermemeleri konusunda uyaran Eş Başkanlar, “Kentimize su taşıyan içme suyu ana şebeke hatlarında suyun kesilmesi üzerine Otluca Golan ve Karadağ) bölgesinde bulunan içme suyu kaynaklarımızda gerekli incelemelerimizi yaptık.

Meydana gelen hasarların bilinçli olarak yaylacılar tarafından verildiğini belirledik. Gözlemlerimiz neticesinde yaylacılara yetecek kadar kaynak sular bölgede mevcut olup, şebeke borularına verilen hasar tamamen kasıt içerdiği anlaşılmaktadır. Yaylacılara gerekli ikaz ve uyarılarımızı yapıp, kentteki vatandaşlarımızın mağdur olduklarını ifade ettik. Bunun üzerine yaylacılardan bir daha böyle bir yanlış yapmayacakları konusunda söz aldıklarını” açıkladı. Hakkarihabertv.com

icme-suyu-1.jpg

icme-suyu-2.jpg

icme-suyu-3.jpg

 

Bu haber toplam 7957 defa okunmuştur
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim