• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Yeni Asgari Ücret 5 Bin 500 TL

Yeni Asgari Ücret 5 Bin 500 TL
Mali, Müşavir-VAN-SMMMO Hakkari Temsilcisi A.Cabbar Yakupoğlu, 01/07. 2022 Yılı İçin Yeni Asgari Ücret 5 Bin 500 TL olarak belirlendiğini söyledi.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2022 yılı için yeni asgari ücret rakamının belirlenmesi amacıyla yürüttükleri çalışmaların ardından Temmuz ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret tutarı Sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında yüzde 30 oranında yapılan zam ile 5 bin 500 TL olarak açıklandı. 
 
Çalışanları sadece enflasyona ezdirmemekle kalmayıp hayat pahalılığı karşısında daha güçlü bir şekilde desteklemeyi amaçladıklarını söyleyen Hükümet, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çabalarıyla emekçilerin ücretlerinde yüzde 50 gibi tarihi bir artışı gerçekleştirdiklerini söyledi. 
 
Asgari ücrete temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıldı. Bu gerçekten  çalışanlarımız için çok iyi gelişme oldu.. Buna göre yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olması memnun vericidir.  İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 lira destek verecektir."  Denilmektedir.
 
Ancak 100 gerçekten çok düşük ve biz  işverenlere karşı yeterli bir indirim görmüyoruz. Çünkü istihdam alanlarının yaratılması için Hakkari ili gibi illere göre istihdama teşvik ve kalkınmada öncelikli iller arasına alınarak Sigorta Primlerinde en az  bir % 10-15 gibi indirim yapılması gerektiğini beklemekteyiz.
 
Çünkü bir işçinin işverene maliyeti 7.603,43 Türk Lirasıdır. Yani bunun 2103,43 Tl. İşveren sigorta Primi olarak SGK kurumuna bildirge ile beyan edip ödeyecektir. Bunun işverene çok büyük bir olması 5 ve daha üstü çalışan işletmeler için işçi ve prim ücretleri için çok fazla gelmektedir.
 
Bu amaçla Hakkari ilindeki her işverenin omuzuna büyük bir maddi yükümlülük getirdiği ve işçi çıkışlarının yaşanmaması için Muhakkak İlimiz gibi  Kalkınmada  öncelikli illere 647,10 Tl.- yada 970,65 Tl.- gibi bir prim indirimin yapılması çok verimli olacaktır.
 
Hükümet "Asıl Asgari Ücret Tespitini Yılbaşında Yeniden Gerçekleştirecek" Asıl asgari ücret tespitini inşallah yılbaşında yeniden gerçekleştirilecek. Diğer yandan, yılbaşında devreye alınacak asgari ücret kadarki gelirin vergi dışı kalması uygulaması sebebiyle kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır. 
 
Her asgari ücret artışı olması ile birlikte Tabi ki bumlar olunca da işverene yük te hayli artıyor demektir. Bunun için Tüm işverenlerimizin talebi, artışla birlikte sigorta prim ödemelerinde 10 ve 15 gibi SGK prim indirim uygulaması, hem işverenler için nefes aldıracak, Hem de ilde istihdama yönelik faaliyetlerde artış olacaktır.
 
Hakkari Sanayi Odası, Hakkari Şoförler odası, ve Hakkari  Esnaf Odası başkanlığı gibi odalarımızın talep ve düşünceleri bu yöndedir. Bu yansımaları Temmuz 2022 ayında Kuruma verilmesi gereken Aylık Sigorta Prim Bildirgelerine yansıtılması çok uygun olacaktır.
 
Sayın Hakkari Ak Parti Milletvekilimize ve Sayın Ak Parti Hakkari İl Başkanımıza bu konular içerisinde İlimiz kalkınması ve istihdamın geliştirilmesi açısında , ilimiz ve işverenlerimiz açısında faydalı  olacaktır.  İşveren sırtındaki yükü hafifletmekte işletmelerin geleceği daha verimli hale getirecektir" dedi.
Hakkarihabertv.com
 
 
                                         
Bu haber toplam 1547 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim