• BIST 10006.14
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Yeni Vali Hakkari'ye umut oldu!

Yeni Vali Hakkari'ye umut oldu!
Metin Keskin yazısında Hakkari'nin yeni Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik kentimiz için gerçekten büyük bir şanstır dedi.

Hakkari'nin yeni Valisi Ali Çelik kentimiz için gerçekten büyük bir şanstır. Yeni Vali geldiği ilk günden itibaren güzel performansı ile kendisini vatandaşlara sevdirdi.

Hakkari'de göreve başladığı ilk günden itibaren vatandaşları hiç yalnız bırakmadı. Onlarla hep iç içe olarak, devletin gülen yüzünü gösterdi.

Hakkâri’nin kalkınması, gelişmesi için gece gündüz mesai harcayıp, öte yandan da vatandaşların sorunlarını, dilek ve şikâyetlerini de dinlemeyi ihmal etmiyor. Hakkari Van alternatif yol çalışması için iki ayrı güzergâhtan birine karar verme konusunda görüş ayrılığı da ortadan kaldıran Vali Ali Çelik yaptığı açıklamada.

Alternatif yolun her iki güzergahtan geçebileceğini söyledi. Vali Çelik 100. Gününde Hakkari Öğretmenevinde gazetecilerle bir araya geldi, yapılan 100 günlük çalışmaları basın ve kamuoyuyla paylaştı.

Halkın görüş ve önerilerinin kendileri için değerli ve önemli olduğunun altını çizen Vali Çelik; Hakkari tarihi, kültürü, şairleri, alimleri, misafirperverliği ile büyük ve köklü bir kent olduğunu söyledi. Ayrıca, Hakkari’yi tüm ilçeleriyle daha yaşanabilir bir kent haline getirme hedefinde olduğunu sözlerine ekledi.

Yeni Vali, Hakkari Turizmini en iyi yerlere taşımak için her şeyi yapmaya çalışıyor. İlçelere dahi organize sanayi bölgesi yapılması yönünde çalışmalara başlayacak ve bu tarz projeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Tarihi bölgelerimizi özellikle tarihi Mir Kalesi'ni elden geçirip restore ederek turizme kazandıracak.

Vali, toplum içerisinde insanlarla ve esnaflarla bütünleşip kaynaşmaktadır. İlimizin her kesimden insanlarla özellikle yaşlılarımızla sokakta oturarak, çay içerek onların dertlerini dinliyor. Yeni Valimizde ne kibir ve ne insanlara tepeden bakma var.

 Son derece mütevazı kişiliği ile önce çıkıyor. Adeta büyükle büyük, genç ile genç ve çocuk ile çocuk olma yolunu seçip empati kurmakta ve kendisini halka sevdirebilmektedir. Sosyal medya ve cep telefonundan kendisine gelen mesajları an ve an takip ediyor ve olası probleme çözüm üretiyor.

Bu kent her zaman kendisiyle bütünleşen Valileri bağrına basmıştır. Tekrar ilimize hoş geldiniz Sayın Valimiz.

        VALİ

ALİ ÇELİK KİMDİR

1976 yılında Uşak’ta doğan Ali ÇELİK, ilköğrenimini Uşak’ta ortaöğrenimini ise Kütahya’da tamamladı. 1995 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde başladığı lisans eğitimini 1999 yılında bölüm birincisi olarak tamamladı. 2000 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Kütahya Valiliğinde göreve başladı.

Yedi ay Londra’da dil eğitimi alan ÇELİK; Kaymakam Adaylığı süresince İyidere (Rize), Kemer (Burdur) ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Kaymakamlık görevine atanmasını müteakiben Mazgirt (Tunceli), Kiraz (İzmir), Akdağmadeni (Yozgat), Bismil (Diyarbakır) ilçelerinde görev yaptı. 06.10.2010 – 02.11.2018 tarihleri arasında Mülkiye Teftiş Kurulu emrinde Mülkiye Başmüfettişliği görevinde bulundu. 23.08.2017 – 05.11.2018 tarihleri arasında vekâleten Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

 27.10.2018 tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü olarak görev yaptı. 10 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kütahya Valisi olarak görev yaptı. 10 Ağustos 2023 tarih ve 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığı Hakkari Valiliği görevine 20.08.2023 tarihinde başladı. Ali ÇELİK evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 1461 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim