• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Yenikapı’da demokrasi bayramı

Yenikapı’da demokrasi bayramı
Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin düzenlendiği Yenikapı'daki alan dolmaya başladı.

11. Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Akar ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez miting alanında

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez miting alanına geldi.

Milyonlarca kişinin akın ettiği Yenikapı Meydanındaki Demokrasi ve Şehitler Mitingine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de geldi. Üç isme vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterle miting alanına geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı miting alanına helikopterle geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 17.10'da helikopterle Yenikapı miting alanına geldi. Mitingin başlamasına dakikalar kala eşi Emine Erdoğan’la miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alana inmeden önce bir süre havadan kalabalığa baktı.

Erdoğan’ı taşıyan helikopter bir süre kalabalık üzerinde tur attıktan sonra miting alanına iniş yaptı. Alana inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la beraber kalabalığı selamladı. 

Başbakan Yıldırım helikopterle miting alanına geldi

Başbakan Binali Yıldırım Yenikapı miting alanına helikopterle geldi.
Başbakan Binali Yıldırım saat 17.00'da helikopterle 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin yapılacağı Yenikapı'daki alana geldi. Mitingin başlamasına dakikalar kala miting alanına gelen Başbakan Yıldırım, kalabalığa helikopterden baktı. Daha sonra alana iniş yapan Başbakan Yıldırım'ın helikopterine sikorsky tipi askeri helikopter de eşlik etti. 

Kemal Kılıçdaroğlu ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ için İstanbul’da

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı Meydanında gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılmak üzere İstanbul’a geldi.
Parti içi yapılan değerlendirmeler sonucu Yenikapı’da gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılma kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinge yaklaşık bir saat kala İstanbul’a geldi. Türk Hava Yolları’nın Ankara’dan kalkan tarifeli uçağıyla saat 16.20’de Atatürk Havalimanı’na gelen Kılıçdaroğlu’nu VİP girişinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve çok sayıda partili karşıladı. 

VATANDAŞLAR AKIN EDİYOR

Türkiye, Yenikapı'ya akın ediyor. Vatandaşlar, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin düzenlendiği alana yoğun şekilde gelmeye başladı. Mitinge saatler kala vatandaşlar da denizden ve karadan Yenikapı'ya akın etti. Alanda büyük bir kabalalık göze çarparken, miting saatinde katılımcı sayısının yaklaşık 3.5 milyona ulaşması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli de katılacak. İktidar, muhalefet, silahlı kuvvetler ve halk tek yürek olup milli iradeye omuz omuza sahip çıkacak. 4 milyon kişi “Darbeye ve darbeciye geçit yok” diye haykıracak. Milyonlarca Ay-yıldızlı bayrak devasa meydanı gelincik tarlasına çevirecek.

FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz gecesi başarısız darbe girişimine karşı başlatılan demokrasi nöbetlerinin finali olan Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi için hazırlıklar tamamlandı. Miting için 1.5 milyon şapka, 2.5 milyon Türk bayrağı ve 5 milyon şişe su hazırlandı. Alanda mevcut tuvaletlere ek 150 adet mobil tuvalet yerleştirildi. Mitinge, Anadolu ve Avrupa yakasından otobüslerle ulaşılabilecek. Yaşlı ve çocuklar için ise Kazlıçeşme-Yenikapı arasında 20 adet otobüs ring seferleri yapıldı.

Deniz yoluyla miting alanına ulaşım, kiralanan 200 adet vapur, tekne gibi deniz taşıtı ile olacak. Ayrıca kiralanan 50 adet deniz aracı da ring seferleri yapacak. Miting nedeniyle bugün 06.00-00.00 arasında Bakırköy Aksu Caddesi (Taşhan Kavşağı) ve Fatih Aksakal Caddesi arasında kalan sahil yolu trafiğe kapatılacak.

Miting dolayısıyla İstanbul’da tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek. Ayrıca Yenikapı’da polis hariç, temizlik, malzeme dağıtımı, alan hazırlıkları, teknik ekip, organizasyon ekibi olmak üzere 13 bin kişi görev alacak.

Tüm kesimleri mitinge davet eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, “Yenikapı, Türk siyasetinde yeni bir dönemin kapısının aralanmasına vesile olacak” dedi. İHA

Bu haber toplam 1956 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hakkari polisinden Drone ile trafik denetimi!26 Nisan 2024 Cuma 08:36
  • İnci kefalinin zorlu göçü başladı25 Nisan 2024 Perşembe 15:52
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim