• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

YOL İŞ SENDİKASI HAKKIMIZI İSTİYORUZ

YOL İŞ SENDİKASI HAKKIMIZI İSTİYORUZ
Hakkari Yol İş İşyeri Baş Temsilcisi Cahit Tekin, 2003 yılında kamu yönetimi temel kanunu düzenlemesi ile başlayan sorunların bitmek bilmediğini belirtti.

Hakkari Yol İş Sendikası

İl Özel İdaresi Müdürlüğü binası önünde bir basın açıklaması yapan Cahit Tekin, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü nün kapatılması ve genel müdürlük bünyesinde bulunan personelin, makine ve teçhizat İl Özel İdarelerine devir edilmesi döneminde en yetkili kişilerin TBMM kürsülerinden mağduriyet yaşanmayacak açıklamaları yapmalarına rağmen yaşananların ortada olduğunu söyledi.

 

 Gelinen noktada şehirlerarası tayin durdurularak ailelerinin parçalanmasına göz yumulduğunu belirten Tekin, Haziran ayında ekim ayına kadar ödenmesi gereken 3 ikramiyenin ve ilave tediye haklarının ödenmediğini belirtti. Emekli arkadaşlarının tek güvencesi olan kıdem tazminatlarının da ödenmediğini ifade eden Tekin, seyyar görev tazminatlarının da ödenmediği gibi mesai ücretlerinin de ödenmediğini belirtti.

 

 Tekin,”Para ile ölçülebilen hakkımızdan kısıtlı gecikmeler yaşanıyor. Bunlar sadece Türkiye Yol İş Sendikası üyelerinin yaşadığı sorunlar değildir. İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan tüm emekçi arkadaşlarımıza yönelik genel tutumun bir parçasıdır. Her vilayet gibi saray yavrusu inşa eden İl Özel İdaresi nin parasının olmadığına kim inanır. Bu tuzağa düşmeyeceğiz.  Hepimiz işçiyiz dün de çıkarlarımız aynı bugün de çıkarlarımız aynıdır. Çok iyi bilinmelidir ki biz mücadelemizden yalnız değiliz. Türkiye İş Sendikası olarak alınacak her türlü eylem kararına bu çatı altında tüm işçiler-emekçiler olarak sonuna kadar destekleyeceğimizi ve gereğinin tarafımızdan eksiksiz yapılacağının bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

PARAMIZI ÖDEMEYEN BAKANLAR İSTİFA ETSİN

 Burada işçilere seslenen Yol İş Sendikası Van 2 Nolu Şube Teşkilat Sekreteri Mahmut Akdağ ise, yaklaşık 6 aydır işçi arkadaşlarının ikramiye, sözleşme farkı, mesai ve giyim bedellerini alamadığını belirtti.

 

 Akdağ,"Türkiye çapındaki tüm işçiler haklarını almış sadece Hakkari deki işçiler alamamıştır. Hakkari İl Özel İdaresi bütçesinde 23 trilyon para olmasına rağmen ve askeriye, sağlık ve milli eğitime para varda bize gelince neden yok. Bakanlar kurulu kararı resmi gazetede yayınlanmasına yine bu resmi gazeteye rağmen ücretler ödenmiyor. Bakanlar kurulu eğer resmi gazeteye sahip çıkılmıyorsa burada yetkili olanlar istifa etsin. Sayın maliye bakının yayınladığı genelge doğrultusunda işçi haklarının bugünlerde de ödenmesi gerekiyordu.  Ancak halen ödenmemiş o da genelgesine sahip çıksın sayın bakan şayet sahip çıkmıyorsa bakanı istifaya davet ediyoruz. Her bir işçinin içerde alacağı 2 bin 500 TL si bulunmaktadır. Okullar yaklaştı. Çocukları üniversitede okuyan işçiler var. Çocuklarını okutamıyorlar. Çocuklarını okutmaları için bu paranın ödenmesi gerekiyor. Ayrıca bu konu ile ilgili 25.05.2009 Hakkari sendikacılar olarak Hakkari Valisi Muammer Türker i makamında ziyaret ettik. Sayın valimize bu konuları ilettik. Valimiz sorunlarımızı  bakanla görüşüp destek vereceğini belirtmişti. Bu nedenle sayın valimizin bize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

 4 AY ÖNCE EMEKLİ OLDULAR KIDEM TAZMİNATLARINI ALAMADILAR

 İl Özel İdare Müdürlüğüne 30 yıl hizmet eden ve yaklaşık 4 ay önce emekli olan yaklaşık 11 işçiye ise halen kıdem tazminatlarının ödenmedenmemesi tepki ile karşılandı. (Hakkarihabertv.com)

Bu haber toplam 4482 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim