• BIST 9995.51
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Yüksekdağ: HDP seçim bildirgelerinin toplatılması siyasi

Yüksekdağ: HDP seçim bildirgelerinin toplatılması siyasi
HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, dün Ağrı’da HDP’nin seçim beyannemesi hakkında toplatılma kararına, kararın siyasi olduğunu belirterek tepki gösterdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Adana Ceyhan’da basın mensupları ile bir araya geldi.

Buluşmada partilerinin seçim beyannamesi hakkında toplatılma kararı veren mahkeme kararının siyasi olduğunu söyleyen Yüksekdağ, bu nedenle üzerine yorum yapma gereği dahi duymadığını ifade etti.

Yüksekdağ, sarayın kendi iktidarını korumak için halkı tekrar sandığa mecbur kıldığını, 7 Haziran gününden bu yana Türkiye’de, Cumhurbaşkanı eliyle yapılmış bir darbe olduğunu söyledi.

Yüksekdağ, KCK’nin aldığı “eylemsizlik” kararını hatırlatıp, silahları susturma sırasının hükümette olduğunu vurguladı. Yüksekdağ, Ankara katliamının hemen ardından canlı bombalarla ilgili ortaya çıkan gerçeklerin ve Başbakan’ın itiraflarının katliamın faillerini gün yüzüne çıkardığını da kaydetti. Yüksekdağ, katliamı gerçekleştirenlerin adeta ödüllendirildiğini ifade etti.

Yüksekdağ, “Bizler bu zulüm siyasetine karşı umut, barış ve demokrasi talebimizi dillendirmede inat edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yüksekdağ, partilerinin seçim beyannamesi hakkında mahkeme tarafından “toplatma” kararı verilmesine ilişkin de konuştu.

Kararın gerekçesinin beyannamedeki “Bütün halkların farklılıklarıyla birlikte kendi iradesi ile yaşanmasından yanayız. Doğrudan demokrasiye inanıyoruz. Kendimizi de kentimizi de ülkemizi de yönetmek istiyoruz. Yetkinin merkezde tek kişide toplanmasına karşı yerel demokrasiyi, yerel yönetimlerin güçlendirilmesini, yerinden yönetimi yani özyönetimi savunuyoruz. Valimizi kaymakamımızı kendimiz seçmek istiyoruz. Bunun için bir kez daha inadına HDP diyoruz” yazılı bölümü olduğu üzerinde duran Yüksekdağ, kararın siyasi olduğunu ve bu nedenle de yorum yapma gereği dahi duymadığını ifade etti. İMC

Bu haber toplam 4816 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim