• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Yüksekdağ: PYD'ye sahip çıktı

Yüksekdağ: PYD'ye sahip çıktı
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, PYD’ye yönelik angajman kurallarının işletilmesine tepki göstererek, PYD’nin Türkiye’ye dönük herhangi bir saldırısı olmadığını söyledi.

Partisinin parlamentodaki grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Cizre’de üç vahşet bodrumunda insanlığın değerleri katledildi” ifadelerini kullanarak, yapılan terörle mücadele operasyonlarını toplu katliam olarak değerlendirdi.

Siyasi iktidarın bölgesel bir savaşa hazırlandığını kaydeden ve Suriye’ye dönük müdahalenin düğmesine basılmaya hazırlanıldığını belirten Yüksekdağ, “Suriye’ye dönük bir kara operasyonu tartışılıyor ve diğer taraftan PYD mevzilerine yönelik kesintisiz topçu atışı yapılıyor. Suriye topraklarında IŞİD ve türevi çete yapılanmaları temizleniyor.

Her yerde IŞİD mevzi kaybediyor, demokratik Suriye güçleri ve PYD’nin IŞİD’e karşı başlattığı operasyon başarı ile ilerliyor.

Türkiye’deki siyasi iktidar tam da bu noktada devreye giriyor ve operasyon başlatılıyor. IŞİD’e karşı mücadele etmesi gereken siyasi iktidar bugüne kadar kılını kıpırdatmadı, aksine destek verdi.

O çeteler Suriye’de mevzi kaybetmeye başladığı noktada Suriye’ye dönük askeri harekatın düğmesine basıldı” dedi.

Türk askeri tarafından PYD’ye dönük uygulanan angajman kurallarına tepki gösteren Figen Yüksekdağ, “İktidar Suriye sınırında Kürtlerle komşu olmayı istemiyor.

Bu siyasetini Suriye’de Kürt halkına dönük operasyonlarla bir pratiğe dönüştürüyor. İktidara sorarsanız, Suriye’ye dönük harekatın başlatılması angajman kuralları gereği. Kime karşı ve ne için angajman kurallarını işletiyorsunuz?

PYD’den bu zamana kadar Türkiye’ye dönük bir saldırı gerçekleşti mi? Bu soruya hiç birisi ‘böyle bir saldırı gerçekleşti’ diyemiyor.

Angajman kurallarını niye El Nusra’ya karşı, IŞİD’e karşı işletmiyorsunuz. El Nusra denetimindeki bölgeden Türk askerine dönük saldırılar gerçekleşiyor ama ne hikmetse angajman kurallarını meşru Kürt güçlerine karşı işletiyorlar” diye konuştu.İHA

Bu haber toplam 2306 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim