• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

YÜKSEKOVA DA NEVRUZ KUTLAMALARI

YÜKSEKOVA DA NEVRUZ KUTLAMALARI
Hakkari nin Yüksekova ilçesinde Nevruz Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

 

Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından Nevruz kutlamaları kapsamında eski Şehir Stadı nda miting düzenlendi. Sabah saatlerinde parti binası önünde toplanan vatandaşlara, geçen yıl Nevruz kutlamaları sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden İkbal Yaşar ve Fahrettin Şedal ın fotoğrafları dağıtıldı. Şedal ve Yaşar ın büyük boy posterleri ve "Hepimiz İkbal iz, hepimiz Fahrettin iz" yazılı pankart eşliğinde stada doğru yürüyüşe geçen binlerce kişi çeşitli sloganlar attı. Alanın girişinde polis
tarafından oluşturulan arama noktaları, katılımın yoğunluğu nedeniyle kaldırılmak zorunda kalındı. Mitingde DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, DTP Yüksekova Belediye Başkan Adayı Ruken Yetişkin ve DTP li yöneticiler, yöresel kıyafetleriyle halkı selamladı. Daha sonra Geylani, belediye başkanları ve belediye başkan adaylarıyla birlikte Nevruz ateşini yaktı. Folklor gösterilerinin de yer aldığı programda konuşan Milletvekili Geylani, Nevruz un bin yıllardır
Kürt halkı için anlamının özgürlük ve direniş olduğunu belirterek, "21. yüzyılda hala Kürtler üzerinde dil ve kültür imhası yürütülüyor. Başbakan tek dil, tek millet, tek bayrak diyor. Ardından ise baharın gelişiyle birlikte bölgede askeri yığınaklar yapıyor. Bu inkar ve imhada ısrar demektir" dedi.
Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız da,  Öcalan ın içinde olmadığı hiçbir çözümün mümkün olmadığını öne sürdü. Yüksekova Belediye Başkan Adayı Ruken Yetişkin ise, Kürtlerin isteklerinin artık görülmesi gerektiğini söyleyerek, Kürtler in Öcalan ın serbest bırakılmasını istediğini ve adresin İmralı olduğunu, her şeyin orada biteceğini savundu.
Yaklaşık 8 saat süren kutlamaların ardından vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı. (İHA)

 

 

Bu haber toplam 5808 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim