• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 27 °C

Yüksekova Sportif Havacılık sözleşmesi imzalandı

Yüksekova Sportif Havacılık sözleşmesi imzalandı
Hakkari'de “Yüksekova Sportif Havacılık” protokol sözleşmesi imzalandı

Hakkari Valiliği tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın(DAKA) destekleriyle “Yüksekova Sportif Havacılık” projesi kapsamında protokol sözleşmesi Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray tarafından imzalandı.

Valilikte düzenlenen 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Güdümlü Projenin imza törenine Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve İl Gençlik Spor Müdürü Emin Yıldırım, DAKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür ve Yüksekova Gençlik Spor Müdürü Sami Keskin katıldı.

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ile birlikte hazırlanan protokole imza atan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Yüksekova Sportif Havacılık Akademisi Projesi’nin hayırlı olmasını diledi.

Hakkari’nin gelişimi ve dönüşümü için DAKA ile bir çok projeyi hayata geçirdiklerine dikkat çeken Vali Akbıyık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kente uyguladığı pozitif ayırımcılığın devam ettiğini söyledi.

Kentin gelişmeye ve dönüşmeye devam ettiğini belirten Vali Akbıyık, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve DAKA destekliyor. İl Özel İdaresi Gençlik Spor Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü bir projedir. 18- 30 yaşa arasın 340 öğrencimiz, gencimiz havacılık ile ilgili eğitimler alacak. Tabi Havacılık Federasyonun kurallarına uygun paraşüt, yamaç paraşütü gibi hava araçları ile ilgili eğitim alacaklar. Belki ileride Hakkari’de Yüksekova’da havacılık ile ilgili yamaç paraşütü ile ilgili organizasyonlar da yapacağız” dedi.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Yüksekova Sportif Havacılık Akademisi Projesi 15 ay sürecek.

3 milyon 94 bin 860 TL bütçeli proje kapsamında; Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilotlarının ve Model Uçak Rehber Öğretmenlerinin yetiştirilmesi planlanmaktadır. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 893 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim