• BIST 10183.82
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Yüksekova'da Gezi parkına destek

Yüksekova'da Gezi parkına destek
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), yeni yapılacak karakolları protesto etmek ve Gezi Parkı eylemine destek için yürüyüş düzenledi.

Oslo Oteli önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz, İl Genel Meclis Başkanı Ferzende Yılmaz, BDP PM üyesi Abidin Eniş, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık, Cengiz Topel Caddesi üzerinden Eski Cezaevi kavşağına kadar yürüyerek, oradan da tekrar Oslo Oteli önüne geldi.

Yürüyüş sırasında sık slogan atan grup, Kürtçe ve Türkçe yazılı dövizler taşıdı. Burada kalabalığa hitap eden BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, “Abdullah Öcalan, daha fazla kanın dökülmemesi ve Kürtlerin daha fazla zarar görmemesi için bu süreci başlattı ve Türkiye için de yeni çözüm kapıları açtı. 8 Mayıs’ta çekilme süreci başladı. Kürtler her yerde Öcalan’ın çağrısına sahip çıktı. Bugün artık devletin adım atma zamanıdır. Devlet karakol yapımından el çekmelidir. Devlet, korucu kadrolarını arttırmamalıdır. Devlet demokrasi kapılarını kendileri için de açmalıdır” dedi.

Zozani, Gezi Parkı eylemlerinde de verilen mesajın amacına ulaştığını belirterek, “Bu yüzden Taksim direnişini yürekten selamlıyoruz. AK Parti hükümeti ve Başbakan Sayın Erdoğan artık bu yaşananlardan ders çıkartmalıdır. Zaman zaman Kürtlerin bu direnişte yer almadığı duyumlarını alıyoruz. Bu eleştiriyi bize yapanların inanıyorum ki gözlerinde bir sorun var. Sırrı Süreyya’nın kazı yapmaya çalışan iş makinelerinin önünde durduğunu görmediler mi? Biz o direnişe ve o bekleyişe sahip çıkıyoruz.

Biz yalanı dolanı bilmiyoruz. İstanbul’da da doğa tahribatı olduğunda karşı çıkıyoruz, Hasankeyf’te de yok edilmeye çalışılan tarihe sahip çıkıyoruz. 30 yıldır Kürdistan yakılıyor. Dağ, taş, ağaç hiçbir şey bırakılmadı. Kürtlerin yaylaları mayınlı araziler haline getirildi. Bugün Ankara’da o direnişe sahip çıkanlar o zamanlar neredeydi” diye konuştu. Haber: Sayım Harmancı (İHA)
 

 

Bu haber toplam 3479 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim