• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Yüksekova'da ingilizce kurs verecek..

Yüksekova'da ingilizce kurs verecek..
İspanya'da yaşayan Dil Bilimci Henning Heins, geldiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gönüllü olarak İngilizce kursu verecek.

 

İspanya'da yaşayan Dil Bilimci Henning Heins, geldiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gönüllü olarak İngilizce kursu verecek. İlk olarak 4 yıl önce geldiği Hakkari'nin doğasına hayran kalan 48 yaşındaki Dil Bilimci Henning Heins, 4 yıldır yılda bir geldiği Hakkari'de gönüllü olarak İngilizce kursu vermeyi hedefliyor.

1 hafta önce geldiği Yüksekova ilçesinde, geçen yılki ziyaretinde tanıştığı üniversite öğrencisi Enes Aktı ile beraber Yüksekova ve Şemdinli ilçelerini dolaşan Heins, Yüksekova ilçesinde Kürtçe dili üzerine atölye çalışmaları yapan Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (KURDİ-DER) ile görüşerek yıllardır düşündüğü projesini paylaştı.

Gönüllü olarak Yüksekova ilçesinde bir grup öğrenciye İngilizce kursu vermek istediğini belirten Heins, "İlk başta Van'a geldim. Ama tanıştığım ilk kişi Yüksekova'dandı. Van'daki tavırla buradaki tavırları karşılaştırdığımda buradaki insanların daha sıcak olduğunu fark ettim. Ayrıca buraya daha çok yakın olduğumu hissettim.

O nedenle bu projemi burada gerçekleştirmeyi düşündüm. Amacının Hakkari'deki çocukların dil seviyelerini ve dil becerilerini gözlemlemektir. Eğer bu projenin sonunda başarabilirsem Kürtçe bir sözlük yapmayı istiyorum. Projemi gelecek yıl hayata geçireceğim. Türkçe öğrenmek için birçok materyal buldum. Kürtçe öğrenmek için yeterli materyal bulamadım.

7 ay içerisinde Barselona'daki Türkçe kursların da yardımıyla Kürtçeyi öğrenmek için Türkçeyi öğreneceğim. Dönüp burada kurs vermeye başladığımda Kürtçeyi öğrenmeye çalışacağım. Kurs vereceğim çocuklardan tek isteyeceğim şey Kürtçe'yi bana öğretmeleri olacak. Gençlerin dilin önemi konusunda bilinçlenmelerini sağlamak istiyorum" dedi.

Hakkari'nin doğasına hayran kaldığını anlatan Heins, geldiği bir hafta süresince Yüksekova'daki değişik köyleri dolaşıp evlere misafir olduğunu, Yüksekova'daki Orşe Deresi'nde yüzdüğünü belirterek, "Buradaki insanların misafirperverliğine hayran kaldım. Şehir merkezinde dolaşıp gençlerle sohbet etme şansı buldum. Gençlerle kebap yiyip onlarla İngilizce konuşmaya çalıştık. Şemdinli ve Dağlıca'ya gittim. Yol boyunca dağları izledim" diye konuştu.

İngilizce kursu projesi için sadece kalacak yer ve yemek ihtiyacının karşılanmasını istediğini dile getiren Heins, "Kurdi-Der Yüksekova Şubesi destek sözü verdi. Yüksekova Belediyesi'nden de destek bekliyorum. Kürt dilini ve Kürt tarihini daha yakından tanımak için elimden geleni yapacağım. Ayrıca daha sonra Hakkari Üniversitesi ile de görüşerek İspanya'da görev yaptığım okulla bağlantılarını sağlayıp çeşitli projeler geliştirip geliştiremeyeceğimizi konuşup araştıracağım" şeklinde konuştu. (Kaynak: (İHA)
 

Bu haber toplam 3530 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim