• BIST 10745.12
  • Altın 2523.135
  • Dolar 32.2072
  • Euro 35.0479
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Yüksekova'da karla mücadele sürüyor

Yüksekova'da karla mücadele sürüyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde günlerce devam eden kar yağışının ardından başlatılan kar temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Ekipler çalışmalar kapsamında bugün de özgürlük meydanı, yeni Güngör çarşısı, Anafartalar sokağı ile Kültür caddesinde gün boyu kar temizliği yaptı. 17 adet iş makinesi ile yürütülen temizlik çalışmaları yanlış park eden ve sürücüleri bulunamayan araçlar yüzünden zaman zaman aksadı.

Çalışmaların aksamasına sebep olan araçlar kaldırılarak haklarında yasan işlem başlatıldı. İş makinelerinin etkili olamadığı noktalarda  küreklerle kar temizliği yapan ekipler iş makineleri ile Özgürlük meydanına topladıkları tonlarca kar ve buz kütlelerini kamyonlarla çarşı merkezinden çıkartıyor.

Karla mücadelenin Yüksekova kardan arındırılıncaya kadar devam edeceğini belirten Araç Sevk ve Bakım Amiri Ahmet Tozun “Ekiplerimiz gündüz ara sokaklarda gece ise çarşı merkezinde çalışmalarına vardiyalı bir şekilde devam edecekler. Fakat biz çalışırken yurttaşlarımızdan da destek bekliyoruz.

Özellikle ilçenin can damarı olan Cengiz Topel Caddesi ile bağlı ara sokaklar sırasıyla temizlenecek. Çarşı merkezindeki çalışmalarımızda yaptığımız sayısız ilan, duyuru ve anonsa rağmen çatısını atmayan ve araçlarını rasgele park edip kayıplara karışan yurttaşlarımız var.

Bu yüzden çalışmalarımız aksıyor ve bir saatte yapacağımız bir işlemi 3 saatte ancak yapabiliyoruz. Esnaflarımızdan tek ricamız çalışma esnasında belediye ekiplerine yardımcı olmaları yani duyarlı ve sabırlı olmalarıdır. Tek amacımız halkımıza yapabileceğimiz hizmettin en iyisini yapmak.” Dedi.

Çatılardaki biriken kar ile ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, ise birkaç gün önceden ilan etmelerine rağmen iş yeri sahiplerinin çatılarda biriken karları atmadığını söyledi.

Söz konusu iş yeri sahipleri hakkında cezai işlem başlatacaklarını belirten Tekinalp, "Çarşı merkezinde her kar yağışından sonra defalarca duyuru yapmamıza rağmen iş yeri sahipleri gereken duyarlılığı göstermiyor. Çatılarda biriken karlar temizlenirse işimiz daha da kolaylaşacak.

Ama biz çalışmaları bitirdikten sonra çatılar temizleniyor. İş yeri sahiplerini bu konuda ekiplerimize yardımcı olmaları konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Öte yandan çalışmaların sürdüğü yollarda rastgele park edilen araçlar çalışmaları aksatıyor. Lütfen yurttaşlarımız yapılan duyuruları uygulamaya çalışsın" dedi.

Kar temizleme çalışmalarına başkan yardımcısı Hüsnü Beşer, Araç Sevk ve Bakım Amiri Ahmet Tosun, Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, ve ilgili birim çalışanları katıldı. Hakkarihabertv.com

yuksekova-karla-mucadele-m.jpgyuksekova-karla-mucadele-1-002.jpg

Bu haber toplam 3084 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim