• BIST 10310.42
  • Altın 2408.024
  • Dolar 32.2739
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Yüksekova'dan Avrupa'ya eşofman

Yüksekova'dan Avrupa'ya eşofman
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1 yıl önce kurulan ve 135 kişinin istihdam edildiği tekstil fabrikasında üretilen ürünler, Almanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Haber: Ahmet Kavak-Yüksekovalı işadamı İsmet Alkan tarafından yaklaşık bir yıl önce ilçede kurulan tekstil fabrikası, Hakkari'de çığır açtı. 100'ü kadın 135 kişinin sigortalı istihdam edildiği fabrikaya yurt dışından sipariş yağıyor. Şimdiye kadar Almanya ve Fransa için eşofman üretimi yapan fabrika, önümüzdeki günlerde istihdam kapasitesini 400 kişiye çıkarmayı hedefliyor.

ALK Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Limitet Şirketi Genel Müdürü İzzet Kılıç, önümüzdeki günlerde fabrika binasına ilave olarak ek bir bina daha yapacaklarını belirterek, "Bu ek bina ile birlikte hedefimiz yaklaşık 400 kişiye ulaşmak. Şu anda Almanya'da bulunan bir firma için eşofman üretiyoruz. Bu firmanın Avrupa genelinde 4 bin 600 perakende satış mağazası var. Burada ürettiğimiz mallar İstanbul'a, oradan da Almanya'ya gidiyor. Ben aslen Sivaslıyım, Romanya ve İstanbul'da bir dönem çalıştım. İsmet Bey ile yaptığımız görüşmeler sonucu ekibimle birlikte buraya geldim. Gelir gelmez burada istihdam ettiğimiz insanları bir eğitim sürecinden geçirdik. Eğitimin ardından üretime geçtik. Burada bu faaliyeti yürütmenin elbette zorlukları da var" dedi.

tekstil-1.jpg

Fabrikada kurdukları kamera ağı ile yurt içi ve yurt dışında bulunan müşterilerinin iş takibi yapabildiklerini belirten Kılıç, "Müşterilerimiz internet üzerinden anında çalışma alanımızı görebiliyor" diye konuştu. Hakkari'de 50 kişinin üzerinde insan çalıştıran 4 tane firma bulunduğunu belirten Hakkari Valisi Muammer Türker ise, "Bunların 2 tanesi baraj inşaatı, 1 tanesi madencilik sektörü, 1'i de bu tekstil fabrikamızdır. Bu 4 firma arasında 100'ün üzerinde kalıcı istihdam sağlayan tek firma İsmet Alkan'ın firmasıdır. Kendisini kutlarım. Çalışmalarında başarılar dilerim. Hakkari ve ilçelerindeki işsizlik oranının bu tür girişimlerle düşürülebileceğine inanıyorum" dedi.

tekstil-3.jpg

135 kişiye iş imkanı sağladığı için işadamı İsmet Alkan'a teşekkür eden Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, "İşsizliğin had safhada olduğu ilçemizde böyle bir yatarımın yapılmış olması çok önemli ve anlamlıdır. Yüksekovalı işadamlarımızın ilçedeki işsiz gençlerimize sahip çıkmaları lazım. İsmet Bey bu anlamda önemli bir adım atmıştır. Özellikle kadın istihdamına önem vermiş olması daha da önemli bir husustur. Kendisini bu anlamda takdir ediyor, hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bütün halkımızın böyle
girişimlere sahip çıkması lazım. Diğer işadamlarımızın da istihdama yönelik yatırımlarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Amaçlarının bölgede yaşanan işsizlik sorununu ortadan kaldırmak için katkı sağlamak olduğunu belirten işadamı İsmet Alkan da, "Daha önce birçok kez İstanbul'da üretilen tekstil ürünlerini yurt dışına ihraç ettiğimiz oldu. 'Neden bu üretim Yüksekova'da da olmasın?' dedik ve böyle bir projeye başladık. Daha önce İstanbul'da kendi imalathaneleri de bulunan, işi çok iyi bilen, usta arkadaşlarla tanışarak onları Yüksekova'ya getirmeye ikna ettik. Kendileri bizi kırmadılar ve Türkiye'nin bir ucundan öbür ucuna hizmet için geldiler.

Ardından Yüksekova Kaymakamlığından bir yer kiraladık. Sonrasında Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Hakkari İş Kurumu Müdürlüğü ve firmamız ortaklaşa bir proje hazırlayıp eğitim sürecini başlattık. Yaklaşık 200 kişinin üzerinde kişiye bu ortak çalışma sayesinde işi öğrettik. Hakkari Valiliği, Yüksekova Kaymakamlığı ve İş Kur İl Müdürlüğünün çok büyük destekleri oldu. Bu nedenle bu kurumlara teşekkürü borç biliyoruz" açıklamasını yaptı.

Eğitim sürecinin ardından üretime geçtiklerini ve bugün ürettikleri tekstil ürünlerinin Almanya ve Fransa pazarında satışa sunulduğunu belirten Alkan, "Elbette bu işe başlarken birçok sıkıntı ile karşılaştık. Özellikle kış mevsiminde nakliye konusunda çok sorunlar yaşadık. Ancak neye mal olursa olsun, bizim hedefimiz bütün sorunların üstesinden gelebilmekti. Birçoğunun üstesinden geldik. Amacımız halkımıza hizmet etmektir. Fabrikayı üzerinde çalıştığımız projelerle Avrupa standartlarına çıkarıp yaklaşık 400 çalışan sayısına ulaştırmaktır hedefimiz" diye konuştu.
 

 

Bu haber toplam 4232 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim