• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Yüksekova'dan renkli görüntüler

Yüksekova'dan renkli görüntüler
"Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" haftası çerçevesinde ‘Süslü Kadınlar’, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlediği bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Şemsettin Onay Anadolu Lisesi önünde toplanan bir grup kadın, bisikletlerini balon ve çiçeklerle süsleyerek şehir turu attı. Kadınların düzenlediği bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 20 kişinin pedal çevirdiği etkinliğe Yüksekova Ekolojik, Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği (YEKDASDER) destek amaçlı katılım sağladı.

“Bu yıl amacımız Yüksekovalı kadınları bisiklet ile buluşturmaktır”
YEKDASDER öncülüğünde toplandıklarını aktaran organizasyon sorumlusu Ceylan Serbest, etkinliğin önemine değindi. Serbest, ‘‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ 2013 yılında Sema Gür tarafından İzmir’de başlatılmış bir etkinliktir. Etkinlik Türkiye'nin sınırlarının ötesine taşınmış ve Dünyada birçok şehirde eş zamanlı olarak yapılıyor. Yüksekova'da da 2021 yılından bu yana gerçekleşiyoruz.

Bu bizi çok onurlandırıyor. Bu yıl amacımız Yüksekovalı kadınları bisiklet ile buluşturmaktır. Bisiklete binmek Kadının toplumda görünür hale gelmesi ve şehirde etkileşime girmesinin mükemmel bir yoludur. Süslü Kadınların Bisiklet Turu’ gönüllü kadınların gönülden yaptığı bir etkinliktir” dedi.

Etkinliğe destek amaçlı katılım sağladıklarını belirten YEKDASDER Derneği Başkan yardımcısı Hakan Zanyar Aykut etkinliğin ilçede 3’üncü kez düzenlediklerini aktardı. Aykut, Bugün Saat 15:00'te Şemsettin Onay Anadolu Lisesi önünde toplandık. Varış yerimiz Gürdere (Civyan) sosyal tesislerinde oldu. Bizde YEKDASDER ekibi olarak her sene olduğu gibi bu sene de kadın arkadaşlarımıza destek olmak için katılım sağladık” ifadelerini kullandı.

“Süslü bir kadınım”
Katılımın geçen seneye oranla daha fazla olduğunu belirten sınıf öğretmeni Zühal Armoni ise, çok heyecanlı olduğunu ifade etti. Armoni, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Yüksekova’da da düzenlendi. Ben de gördüğünüz gibi bisikletine elbisesiyle binen süslü bir kadınım.

Elbisesiyle eteğiyle bisiklete binmekten çekinen kadınların trafikte daha görünür olması için yapılan bu etkinliğe beyefendiler de bize eşlik ediyor. Destekleri için kendilerine çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. İHA

aw035763-01.jpg

yuksekova-009.jpg

Bu haber toplam 512 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim