• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Yürüyüşe binlerce kişi katıldı

Yürüyüşe binlerce kişi katıldı
Hakkari Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlene “Demokratik Halk Yürüyüşüne” binlerce kişi katıldı.

VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1998 tarihinde uluslararası bir komplo ile yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle Hakkari BDP İl Teşkilatı tarafından “Demokratik Halk Yürüyüşü” adı altında bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, Durunkaya Beldesi BDP Yöneticisi Halit Orakçı, Emek ve Demokrasi Güçleri ile binlerce vatandaş katıldı.

 Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplanan kalabalık ellerindeki değişik pankartlarla sloganlar atarak çarşı merkezinde tur attı. Polis ise zırhlı araçlar eşliğinde ara sokaklarda yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüşünü tamamlayan kalabalık belediye binası önünde toplandı.

Burada yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından bir açıklama yapan BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan’ının şahsında Kürdistan Özgürlük Hareketine ve halkımıza karşı gerçekleştirilen 15 şubat uluslar arası Komplosu’nu 15. yılına girdiklerini belertti. Kurt,”Bu alçakça komploda rolü olan tüm komplocu devletleri bir kez daha nefretle kınıyoruz.

Halkımızın geliştirmekte olduğu barış demokrasi mücadelesi ve sayın Öcalan’ının geliştirdiği çizgiyi tesviye etmeye yönelik çabalar devam etmektedir. Özellikle son günlerde Diyarbakır’da halkımızın bir yiğit genci olan Şahin Öner polislerin hunharca panzerleri üzerine sürmesi sonucu şahadete ulaşmıştır.

Tarih boyunca kahramanlık destanları yaratmış ve dik duruşu ile her zaman barış ve demokrasinden yana olan çok değerli Hakkari halkı son zamanlarda AKP hükümetinin Kürt sorununun çözümü konusunda ortaya attığı ve sayın Öcalan ile yaptığını söylediği görüşmeler konusunda kamuoyunun ve halkı tatmin edecek bir çözüm projesinin olmadığı görülmüştür. Halkımız geçmişte olduğu gibi artık boş laflara kanmamakta somut adım atılmasını beklemektedir. Bunun da tek yolu sayın Öcalan’nın özgürlüğünden geçmektedir. Sonuç olarak bir kes daha uluslar arası komployu lanetle kınıyoruz” dedi. Haber: Serkan Kaya-Necmi Ertuş

alt-1.jpg

 

Bu haber toplam 4962 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim