• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Yüz güler yüz projesi sevindiriyor

Yüz güler yüz projesi sevindiriyor
Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “ Yüz Güler Yüz” projesi kapsamında İstanbul gezisinde dönen öğrenci ve ailelerine dayanışma kahvaltısı verildi.

Bir süre önce proje kapsamında İstanbul’a gönderilen ve buralardaki turistik yerleri ilk defa görme fırsatı bulan öğrenciler Hakkari’ye döndü. Sabah saatlerinde öğrenci ve ailelerine Şenler otelinde bir kahvaltı verildi. Kahvaltıya Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdul Kadir Mahmutoğlu, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ile öğrenci ve aileleri katıldı.

Burada öğrencilerin gezide yerler slayt gösterimleri eşliğinde öğrenci ve ailelerine izletildi. Burada konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdul Kadir Mahmutoğlu, Yunus Emre ve Mevlana’dan alıntılar vererek öğrencilere nasihatlerde bulundu. Mahmutoğlu.”Proje kapsamında bir araya gelen öğrenciler farklı illerdeki arkadaşları ile kaynaştılar. Bakın biz bu topraklarda farklı  fitne ve fesatlık tuzaklarına düştük. Buraya gelerek bin yıllık kaleler gördük. İnsanların sıcakkanlılığı ve misafirperverliğini gördük.

Buralar yanlış anlatıldığı gibi yerler değildir. Artık eski devlet yok bakın artık devlet vatandaşın ayağına gidiyor ve her türlü hizmeti götürüyor doğrusu da buydu zaten biz insanlarımızın 7’den 70’e herkesin ayağına gidiyoruz ve gitmeye de devam onların sorun ve sıkıntılarını yerinde görüyoruz” dedi.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ise Hakkari ve ilçelerinde birçok doğal güzelliklerin bulunduğunu belirtti. Alimoğlu,”Hakkari’de dünyanın en güzel dağları bulunmaktadır. Bu dağlarda ne ekerseniz yetişiyor. Bazı sıkıntılarımız vardı o sıkıntıları da Allah’ın izniyle aşmış olduk. Hakkari’de artık gül sebze ve meyve yetiştirelim. İnşallah bundan sonra da güzel günler bizi bekliyor” şeklinde konuştu.

İstanbul’u görme fırsatı bulan öğrenciler ise, gezide güzel yerler gördüklerini belirterek, ilk defa farklı illeri görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, gezinin çok yararlı olduğunu söylediler. Program sonunda Vali Alimoğlu,  Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdul Kadir Mahmutoğlu’a bir çini tabak hediye ederek, Hakkari’ye geldiği için kendisine teşekkür etti. Haber: Serkan Kaya/Hakkarihabertv.com
 

Bu haber toplam 2678 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim