• BIST 10268.58
  • Altın 2437.435
  • Dolar 32.2305
  • Euro 34.7462
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Zabıta'dan dolandırıcılık operasyonu

Zabıta'dan dolandırıcılık operasyonu
Hakkari'de belediyenin ismini kullanarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şahıslara yönelik operasyon düzenleyen zabıta ekibi, 4 kişiyi şehir dışına çıkardı.

FEYZULLAH AKSU

HAKKARİ (İHA) - Öğle saatlerinde bazı ailelerin Hakkari Belediye Başkanlığı'na yaptıkları müracaat üzerine zabıta ekipleri harekete geçti. Belediyenin ismini kullanarak değişik elektronik malzeme satan kişileri yakalamak için çalışma başlatan zabıta ekipleri, önce anons yaparak halkı uyardı.

Şahısların Pehlivan Mahallesi'nde oldukları bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, ellerinde şampuan ve tıraş makinesi bulunan 2 kişiyi yakaladı. Belediyeye getirilen şahısların bilgi vermesi üzerine 2 arkadaşları daha geldi. Yapılan görüşmede belediyenin adını kullanmadıklarını söyleyen 4 kişi, bir firmaya ait malzemeleri sattıklarını ve ellerinde belgelerinin olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Zabıta Komiseri Übeydullah Dündan ise, dün belediyeye müracaatta bulunan şahısların talebi doğrultusunda çalışma yaptıklarını söyleyerek,

"Yaptığımız denetimlerde belediyemizin ismini de kullanarak halka fahiş fiyatlarla malzeme satan 2 kişiyi yakaladık. Kars, Kayseri ve Şırnak'tan geldiğini tahmin ettiğimiz ve 10 kişi olduğunu öğrendiğimiz şahıslara karşı çalışmalarımız sürüyor. Bu şahıslar belediyemizin de ismini kullanarak belediye binası önünde kamp kuracaklarını ve orada çekiliş adı altında bir program yapacaklarını belirterek vatandaşlara bir tıraş makinesi ve bir adet şampuanı 100 TL'ye sattıklarını tespit ettik. Dün akşam bu şahıslardan 2'sini yakalayarak polise teslim ettik. Şu anda gözaltındalar. Belediyemizin hoparlörlerinden anonslar yaparak bu şahıslarla belediyemizin hiçbir ilgisinin bulunmadığını ve halkın bu tür konularda duyarlı olması gerektiğini bildirdik. Bugün ise yakaladığımız 4 kişiyi şehir dışına çıkardık" dedi.

dolandiricilik-h.jpg

dolandiricilik-h-2.jpg

dolandiricilik-h-3.jpg

Bu haber toplam 3264 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim