• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Zap Havzası Somut Kültür Varlıkları Çalıştayı

Zap Havzası Somut Kültür Varlıkları Çalıştayı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, "Zap Havzası Somut Kültür Varlıkları Çalıştayın temel konusu somut kültürel miras. Bize ait olanı iyi anlayıp öğrenebilirsek bizden sonrakilere de bunu net bir şekilde anlatırız’’ dedi.

Vali/Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Hakkari Üniversitesi Çölemerik Konferans Salonunda düzenlenen Zap Havzası Somut Kültür Varlıkları Çalıştay Programına katıldı.

Vali Çelik, program öncesi Hakkari Yerel Basın Mirası Sergisini ziyaret ederek sergi hakkında bilgiler aldı. Çalıştay programı açılışı için konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Vali Çelik katılımcılara hoş geldiniz dileklerini iletip şehir ve kent kavramları arasındaki farka değinerek ‘’

Şehir ve kent genellikle eş anlamlı gibi kullanılırken; şehir kavramı yaşayan, büyüyen, gelişen, öğrenen ve yaşadıklarıyla beraber kendini var eden bir unsur olarak öne çıkar. Kent ise bugün hayatımızın bir bölümünde yer eden tasarımsal plan ve proje, bir anı kesit alarak o zaman içerisinde öğrenilmiş bilginin anlık olarak yansıtıldığı alanlar olarak tanımlanır. Şehir kavramı gerçekten müthiş bir organizasyonu, biriken bir enerjiyi, biriken bir kimliği ifade eden bir kavram.

Hakkari içinde somut kültürel varlıkların, bugün burada bulunmamızın ana teması da bu. Bize ait olan, geçmişten beri yaşayan, devam eden ve süregelen kültürel, maddi ve somut olanları biriktirdiğimiz anı resmetmemiz, öğrenmemiz, bizden sonraki nesilede onların üzerinden öğrenilecek bir alan bırakmamamız gerekiyor.

Belki idarecilerin, sivil toplumun, şehirlilerin , Hakkarililerin ya da Zap Havzası olarak başlık atılmış bu sürecin temel unsuru da bu. Bu çalıştayın temel konusu da bu somut kültürel miras.  Bize ait olanı iyi anlayıp öğrenebilirsek bizden sonrakilere de bunu net bir şekilde anlatırız’’ diyerek  konuşmalarına devam eden Vali Çelik, konuşmasının sonunda katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Program; Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ve Vali Ali Çelik’ in açılış konuşmaları akabinde Doç. Dr. Mehmet Top ve Şahabettin Öztürk, Dr. Öğretim. Üyeleri Osman Aytekin, Yaşar Kaplan, Özcan Oğur, Öğretim görevlisi Ömer Tanyürek’in sunumları ile devam etti. Program sonunda Vali Çelik; Doç. Dr. Mehmet Top'a Katılım Belgesi verdi.
Hakkarihabertv.com

aw235059-01.jpg

Bu haber toplam 728 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim