• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Zap spor kar engeline takıldı

Zap spor kar engeline takıldı
Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Ligi’nde mücadele eden Hakkari Zap Spor'un sahanın karla kaplı olması nedeniyle, Batman Gercüş ile oynaması gereken maçı ertelemek zorunda kaldı.

Bölgede zor şartlar altında mücadele eden Hakkari Zap Spor'un, Hakkari Şehir Stadyumu'nu ilgili kurum tarafından kardan temizlenmemesi üzerine bu hafta Batman Gercüş takımı ile oynayacağı maçı ertelemek zorunda kaldığı bildirildi.

Teknik direktör Mecit Tekin, Hakkari’de sporla uğraşan gençlere sahip çıkmadığını belirterek, “Bu duyarsızlık sadece bize karşı değil. İlde faaliyet gösteren tüm spor kulüplerine hiçbir destek sağlanmamaktadır. Özellikle Hakkari’yi temsil eden Hakkari Zap Spor Kulübü ve Hakkari Gücü Bayan Futbol Takımı bu anlamda sıkıntıların başını çekmekte olup çok zor şartlarda Hakkari’yi temsil etmektedir.

Herkes bizden başarılı olmamızı beklerken, bunun için en ufak bir destek sunulmadığı gibi birçok konuda engel olunmakta, bir de acımasızca olumsuz eleştirilere maruz bırakılmaktayız. Bir zamanlar Hakkari’yi yöneten valiler, Hakkari Spor’a sınırsız ve sonsuz destek sundukları için kulübün etrafından yüzlerce müteahhit ve iş adamı kulüpte yönetici ve başkan olmak için her yola başvuruyordu. Bugün ise ilimizi temsil eden Hakkari Zap Spor Kulübü’ne bir pet su bile destek bulunan kimse yoktur” dedi.

  “KARLA KAPLI SAHA YÜZÜNDEN MAÇLARIMIZI İL DIŞINDA YAPIYORUZ”
  İlgili kurum yetkililerinin duyarsızlığı yüzünden sahanın karla kaplı olduğunu ve bu yüzden Hakkari'de yapılması gereken maçları dışarıda yaptıklarını dile getiren Tekin, “İlk yarının son haftasında Cizre Basra Spor ile Hakkari’de oynamamız gereken maçı sahamızın açılmaması nedeniyle zorunlu olarak Van ilinde oynadık. Farklı skorla kazanabileceğimiz maçı Van’da oynadığımız için, kendi saha ve seyircimizin avantajını kaybettiğimizden berabere bitirmiş olduk.

Burada yetkililere soruyorum? Dersim Spor, Erzurum, Doğubayazıt, Kars ve bölgemizin birçok şehrinde suni çim sahalar vardır ve buralarda her türlü araçlar sokulmakta o ilin takımına her türlü destek sunulmaktadır. Oysa bizim ilimizde neden halen sahamız karla kapalı ve maçlarımızı dışarıda yapıyoruz. Biz ve Hakkari Gücü Bayan Futbol Takımı, sahamızı açtıramadığımız için maçlarımızı dışarıda oynamak zorunda kalıyoruz. Tek gerekçe, bozulacak diye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün sahaya araç sokmayışı.

Peki bu sahaların yapılmasındaki amaç futbol takımların yaralanması için değil midir? İlimizi temsil eden bu takımlar kendi saha ve seyircisi önünde maça oynayamadıktan, kümeye düştükten sonra bu sahaların ne anlamı var. Yoksa bu sahalar 23 Nisan ve 19 Mayıs kutlamaları için mi yapılmış. Eğer onun için yapıldıysa saha girişine bir tabela asarak 'Burada futbol oynanamaz' denilsin ve törenlerde kullanılır denilsin. Biz de ona göre hareket edelim” diye konuştu.

“İLGİSİZLİK VE SAHİPSİZLİK DEVAM EDERSE TAKIMI LİG’TEN ÇEKECEĞİZ”
Hakkari Zap Spor’a gereken desteğin sağlanmaması, sahipsizliğin devam etmesi durumunda takımı ligden çekmek zorunda kalacaklarını ifade eden teknik direktör Mecit Tekin, “Takımın ligden çekmeleri halinde bunun tek sorumlusunun ili yöneten yetkililerin olacaktır.

Bunun hesabını halka vermek zorunda kalacaklar. Spora gönül vermiş insanlar olarak tek amacımız sosyal ve kültürel anlamda gençlerimizin ve çocuklarımızın gelişimini sağlamak, kahve köşelerinde ve internet ortamlarında uzaklaştırmak, daha sağlıklı bireyler yetiştirmektir” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

mecik-tekin-1111.jpg

Bu haber toplam 5108 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim