• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Zazaca çocuk korusu

Zazaca çocuk korusu
Tunceli Belediyesi Gençlik Kültür Merkezi bünyesinde oluşturulan Zazaca çocuk korosu, Almanya turnesine çıkıyor.

Tunceli Belediyesi Gençlik Kültür Merkezi bünyesinde kurulan “Yarınların Umudu” isimli Zazaca çocuk korosu, kuruluşundan bir yıl sonra 8 Zazaca, 1 Türkçe, 1 Kürtçe, 1 Ermenice, 1 de İngilizce şarkıdan oluşan albüm çıkardı. Albüm çalışmalarının ardından çeşitli festival ve etkinliklerde de yer alan çocuk korosu, 22 Kasım 2013 tarihinde Almanya'nın 7 farklı noktasında düzenlenecek turnelere katılacak.

Çocuk korosunda yer alan 20 çocukla Seyit Rıza Meydanı'nda basın mensuplarına açıklama yapan Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, çocuklarla anadillerinde yürüttükleri çalışmanın büyük anlamı olduğunu söyledi. Şahin, "Dersim merkezde konuşulan Zazaca UNESCO tarafından kaybolmakta olan dil aileleri arasında gösterildi. Bu çocukların artık bu dili konuşmadığı anlamına geliyor.

Biz de belediye olarak sanatçı Mehmet Ali Güler arkadaşımızın ön ayak olması ve gençlik merkezi çalışanlarımızın desteğiyle çocuk korosu oluşturduk. Çocuk koromuz bir yıl sonunda albüm çıkardı. Albümde çocuklarımız kendi ana dillerinden ve diğer dillerden barış şarkıları söylüyorlar. Yapılan bu albüm büyük beğeni topladı. Yurt içi ve yurt dışında ses getirdi. Yurt dışındaki gönüllü dostlarımızın da desteğiyle çocuklarımız Almanya'da düzenlenecek olan turneye katılacaklar.

Yurt dışında da kendi anadillerinde ve diğer dillerde türkülerini seslendirecekler. Bu projeden amacımız çocukların kendi ana dillerini öğrenmeleri ve konuşmalarını sağlamak. Emeği geçen, projeye sponsorluk yapan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Yurt dışı turnesine destek veren Aygül Aras ise, "Uzun yıllardır Almanya'da yaşayan bir aktivistim. Dersim'i hiç unutmadım.

Gittiğimden bu yana gücümün yettiğince buraya el uzatmaya çalıştım. Bu çocuklar geleceğimizin umutları olacak. Hep beraber inşallah güzel şeyler başaracağız" diye konuştu. Çocuk korosunda yer alan Rojan Yörük ile Sevgi Kara isimli çocuklar da Almanya turnesinde kendi dillerinde türküler seslendireceklerini ve dillerini yaşatmaya çalışacaklarını ifade etti.
 

Bu haber toplam 5164 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim