• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Zeydan: Arama noktalarını meclise taşıdı

Zeydan: Arama noktalarını meclise taşıdı
HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari'nin dünyaya açılan kapısı olan Yeni Köprü Mevkiinde son günlerde artan aramalar ve hak ihlallerini yazılı bir soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari'nin dünyaya açılan kapısı olan Yeni Köprü Mevkiinde son günlerde artan aramalar ve hak ihlallerini yazılı bir soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.Zeydan,

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a Anayasa’nın 98. ve İçtüzüğün 96. ile 99. Maddeleri gereğince yazılı soru önergesi vererek cevaplandırılmasını istedi.                                                            

Milletvekili Zeydan meclise verdiği soru önergesinde Yüksekova-Van karayolunun 30. ve Hakkari-Van karayolunun 50. kilometresinde bulunan Yeni Köprü mevkiindeki Yeni Köprü Jandarma kontrol noktasında sıklaşan uygulamalar nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşmakta ve bu şekilde yolculuk yapmak zorunda bırakılan insanlara dönük birçok hak ihlâlinin de ortaya çıktığı gözlemlenmektedir.

Savaş ortamının beraberinde oluşan bu fiili durum ve uygulamalar yorumlandığında, yöre halkının hafızasında devlet politikasının 90'lı yıllardaki OHAL uygulamaları canlanmaktadır. 

Bu uygulama nedeniyle, insanların seyahat özgürlüğü ciddi sıkıntılar ile yüzyüze bırakılmaktadır. Mevcut yolun, tarihî uluslar arası İpek Yolu'nun bir devamı olduğu düşünüldüğünde de, devlet eliyle meydana getirilen bu hak ihlâllerinin hukuki olarak uluslar arası sonuçlar doğurabilecek bir mahiyette olduğu aşîkârdır. 

Bu bağlamda; 

1-Son günlerde, Yeni Köprü Jandarma Karakolu noktasında yapılan ve beraberinde seyahat hakkı ihlâlleri getiren aramaların amacı ve nedenleri nedir? Ya da nelerdir? 

2- Yeni Köprü mevkiindeki aramaların özellikle kış mevsiminde sıklaştırılması tesadüf müdür? 

3-Vatandaşların Yeni Köprü mevkiinde daha sağlıklı yolculuk yapabilmelerini sağlayacak herhangi bir çalışmanız olacak mıdır?

4-Konuyla ilgili yöre halkının ve yolcuların Yeni Köprü Jandarma Karakolu'na yaptıkları itirazlar ve öneriler dikkate alınmış mıdır? 

5-Son zamanlarda gözle görülür şekilde artan bu aramalarla vatandaşın cezalandırılmak mı istendiği yönündeki iddialar tarafınızca araştırma konusu olacak mıdır? Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3519 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim