• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Zeydin Kaya'nın avukatından açıklama

Zeydin Kaya'nın avukatından açıklama
Ak Parti Hakkari İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya'nın avukat Ömer Aşkan Türkiye'nin konuştuğu tecavüz skandalı ile ilgili açıklama yaptı.

Gazeteci Timur Soykan Halk TV'de Kayda Geçsin programında Hakkâri Şemdinli'de 11 yaşındaki Esra'nın cinsel istismara uğradıktan sonra zanlıların 8 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiğini açıkladı.

Twtiter ve diğer sosyal medya platformunda gündem olan olayın duyulması üzerine Ak Parti Hakkari İl Başkanlığından yazılı açıklama yapıldı.

İl Başkanı Zeydin Kaya'nın Avukatı Ömer Faruk Aşkan imzası ile yapılan açıklamada, "Bir süredir bazı basın yayın organlarında, sosyal medyada yer alan Hakkari'de 11 yaşındaki E. Y'nin 3 kişinin tecavüzüne uğradığını ve 8 ay sonra zanlıların tahliye edildiği, sanıkların avukatının ise Ak Parti Hakkari İl Başkanı olduğu ve dosya içeriği ile ilgili verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Aşkan: Müvekkilim Zeydin Kaya olaydan 6 yıl sonra sanıkların avukatı olmuştur.

Olayın 24 Haziran 2016 yılında yaşandığını belirten Avukat Ömer Aşkan, "Aynı tarihte şahıslar gözaltına alınıp tutuklamalarından sonra dosyaya giren uzmanlık raporları ile bu şahısların bu suçun faili olduklarına dair veri bulunmamış ve 8 ay sonra 2017 yılında tahliye edilmişlerdir.

Müvekkil Zeydin Kaya 2022 yılında dosyada sanıkların avukatı olmuş. Yani Suçun işlendiği Tutuklamanın ve serbest bırakılmanın üzerinden 6 yıl geçtikten sonra sanıkların avukatlığını üstlenmiştir. Bu dönemde İl Başkanı değildir. Serbest avukatlık mesleğini icra eden bir kişidir.

Dosyanın avukatı olduktan 1.5 yıl sonra İl Başkanı görevini üstlenmiştir. Sonrasında da dosyadan da çekilmiştir. Müvekkil 22 yıldır bölgede tanınan bir avukattır. Her çevreden müvekkilleri bulunmaktadır. Avukatlık mesleğinin her hangi bir suç ile birlikte anılması ayrıca üzücüdür. Olayın özeti bundan ibarettir. Bunun dışındaki sosyal medyada ve bir kısım basın-yayın organlarında dolaşan bütün bilgiler yalan, iftira ve algı operasyonudur" dedi.

Aşkan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Medyadaki paylaşımlarda terör ve terör yandaşlarının yoğun bir algı operasyonu olduğu görülmektedir. Bunların gerçek niyetlerini biz çok iyi bilmekteyiz.

Olaydaki gerçek suç faillerinin ortaya çıkmasını müvekkil herkesten daha fazla istemektedir. Bunu da katıldığı her celsede ısrarla dile getirmiş ve duruşma tutanaklarında da bu husus sabittir. Bir kısım yazılı ve görsel basında ve Sosyal medya mecralarında iftira atanlar, yalan haber yayanlar ve algı yapanlar hakkında gerekli yasal yollara da başvuruda bulunmaktayız. Avukatlık mesleğine bu olay nedeniyle de yapılan saldırıyı da şiddetle kınıyoruz. Kamuoyuna Saygı İle duyurulur"

Bu haber toplam 5191 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim