• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Zozani "Olayı meclise taşıyacak"

Zozani "Olayı meclise taşıyacak"
HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani dün Hakkari'de çıkan gerginlikte polisin basın çalışanını zorla gözaltına almasını ve burada bir gazetecinin yaralanmasına neden olan olayı bugün meclise taşıyacak.
Hakkari'de dün çıkan gerginlikte polisin zorla gözaltına aldığı Dicle Haber Ajansı Muhabiri Beritan Yıldıztan'ın gözaltına alınmasını engellemeye çalışırken başına yaralanan Doğan Haber Ajansı(DHA) Muhabiri Behcet Dalmazı ziyaret eden HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, kentte polisin basın çalışanlarına karşı saldırı ve zorbalıklarını meclise taşıyıp, konuyu basından sorumlu Başbakan Yardımcısı görüşeceğini söyledi. DHA Muhabiri Behcet Dalmaz'ı tedavi altına alındığı hastanede ziyaret eden HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi ve beraberindeki heyet yaşanan olayı Gazeteci Dalmaz'dan dinledi.
 
DALMAZ: "POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILSIN İSTİYORUM"
Olayın polis provokasyonu olduğunu, arkadaşının kargatulumba gözaltına alındığını, buna karşı geldikleri esnada başına kendisinin bilmediği bir cismin çarpması sonucu yaralandığını aktaran gazeteci Dalmaz; "Bizler hangi kurum olursa olsun bu; valilik olsun, siyasi partiler olsun kimin haberi olursa bizler herkesi takip ediyoruz, bu bizim görevimiz. Burada benim yaralanmama sebep olan akrep tipli zırhlı araçla hızla gelip gazeteci arkadaşı kargatulumba gözaltına alan o polislerdir.
 
Ben sayın Valim'den şunu istiyorum, buna sebebiyet veren bu polisler hakkında derhal soruşturma açılsın. Ben sadece bunu istiyorum. Çünkü bugün ben yaralandım, ölümden döndüm. Artık başkaları yaralanmasın. Biz eğer bu kentte yaşıyorsak, artık insanca yaşamak istiyoruz. Buradaki insanlar bunu hak etmiyor ve ziyaretlerinden ötürü sayın Milletvekilimize ve Belediye Eş Başkanlarımıza teşekkür ediyorum" sözlerini ifade etti.
 
ZOZANİ: "BASINDAN SORUMLU BAŞBAKAN YARDIMCISI İLE GÖRÜŞECEĞİM"
Yaşanan olaylar üzerine bir açıklamada bulunan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani; "Gazeteci arkadaşlarımıza tutuklama, darp gözaltı furyası artık sıradan bir davranış gibi artık ifade ediliyor.Bu insanlar sadece haber izlemek için, gelişmeleri izlemek için, olup bitenleri paylaşmak için, olayları izleyen insanlar.
 
Ama onların varlığından rahatsızlık duyan birileri, bir şekilde onları hedef tahtasına koyuyor. Bunlara yönelir bir şiddet dalgasını biz gözlemliyoruz. Kabul etmemiz mümkün değil, kınıyoruz bu tutumu. Bu kentin valisini, yani bütün olaylar çok önemlidir ama bu en vahimidir. Derhal bu konu ile ilgili olarak bu konuya sebebiyet veren, basın mensuplarını hedef koyan güvenlik birimleri hakkında mutlaka ama mutlaka bir soruşturma başlatması gerekir.
 
Kim gazeteci arkadaşlarımıza baskı uyguluyorsa onun bu kentten, Türkiye kamuoyundan gizlemek istediği bazlı şeyler var. Gazeteci arkadaşlarımız burada onurlu bir çalışma ortamını yaşıyorlar, onuları ile bu işi yapıyorlar, büyük bir cesaretle burada olup bitenleri kamuoyu ile paylaşmaya çalışıyorlar. Bundan yılmayacaklarını biliyorum. Hepsi kahraman insanlarımız. Meslek aşkı ile bu iş yapıyorlar, bunlara inancımız tamdır.
 
Yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade edeyim. İlk işimiz bu konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı ve basından sorumlu Başbakan Yardımcısı ile ayrı ayrı görüşüp, bunu soru yönergesi ile meclise taşımak olacaktır" şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com
 
 
Bu haber toplam 3643 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim