• BIST 9713.32
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

HAKKARİ AK PARTİ'DE AÇIK TİYATRO!

Hakan Taş

Yazmazsam çatlayacağım, yazarsam yine birilerini kızdıracağım.

Ak Parti yıllarca Hakkari'de var olmak için çabaladı. HDP'ye ve HDP'nin yüzde 85 olan gücüne karşı siyasi bir yarışa girdi. Aday adayı olan tüm kişiler uyarı aldı, hedef oldular. Ak Parti il hizmet binası defalarca bombalandı, birçok il başkanı kaçırıldı, rehin alındı.

Tüm bu aşamalardan şuan rahat siyaset yapabilme noktasına gelindi.

Nurettin Fırat istifa ettikten sonra 5 kişi Ankara'ya çağırıldı. Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Emrullah Gür'e karar kıldı.

Genel Merkez, delegelerin seçtiği yönetimi istemedi. Ve Metin Tekin, henüz birinci ayını doldurmadan istifa etmesi yönünde Ankara'ya çağırıldı.

İl kurultayında sürpriz yaparak delegelerin oyu ile seçilen ve herkesi şaşırtan Metin Tekin, yine şaşırtmaya devam ediyor. Nasıl mı? İstifaya yanaşmıyor.  Edindiğim bilgiye göre Tekin, istifa etmemek için direniyor.

Metin Tekin Ankara'da, peki kendisini seçen delege ve partili üyeler ne diyor? "Metin TEKİN Hakkari'ye giremez."... Hayda gel de buradan yak... Sizin anlayacağınız Ak Parti Hakkari il örgütünde tam açık bir senaryo oynanıyor. Rakip partiler bu oyunu gülerek izlerken seçmen huzursuz ve tedirgin.

Genel Merkez'in bu kararı partiyi eritiyor. Yeni bir kongre yapılsa onlarca aday yarışacaktır. Parti içinde gruplaşma, ayrım, zıtlık çoğalacaktır. Yani sizin anlayacağınız Ak Parti Genel Merkezi, Hakkari il başkanlığı üzerinde bazı STK temsilciler, kanaat önderleri ve sendikayı dinleyerek yanlış yönlendiriliyor ve yanlış kararlar vererek kendi ayağına sıkıyor.

Seçim moduna girmişken Ak Parti'nin Hakkari üzerinden aşiretleri ve kişileri karşı karşıya getirerek Ankara'dan yönetmesi kişilere değil partiye büyük zarar vermektedir. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın Hakkari'ye gelerek delege ve seçmenlerle teke tek görüşmesinde büyük yarar görüyorum.

Hakkari'de Ak Parti açık tiyatrosu bakalım ikinci sahnesinde neler sergilenecek. Metin Tekin daha fazla direnebilecek mi, seçimlere kadar il başkanlığı görevi başkasına mı verilecek, Emrullah Gür yeniden kaldığı yerden devam mı edecek? Herkes merakla gelişmeleri izlerken bana da yorumlamak ve bazı kesimlerin haksız saldırılarına maruz kalmak düşüyor.

Tüm gelişmelerde başrol oynayan Şemdinli parti tabanı nasıl bir yol çizecek? Yeni gelişmelerle yeniden gündemi sizler için araştırmaya ve yazmaya devam edeceğim...


HAKKARİHABERTV.COM’DAN KAMUOYUNA

Yukarıda belirtiler haberle ilgili Hakkarihabertv.com adlı iş yerimize gelen bazı kişilerin bizleri tehdit etmesi iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

 Kamu görev yapan ve halkın göze ve kulağı olan bizleri tehdit etmenin hiç kimsenin haddine değildir.

Yaklaşık 40 yıllık gazetecilik hayatımızda hiçbir zaman taraf tutmadığımız gibi haberleri her zaman objektif bir şekilde okuyucularımız ile paylaştık.

Hakkarihabertv.com ailesine en ufak bir tehdit olması halinde ise tüm okuyucularımıza son dakika bilgisi olarak iletilecektir.

Okuyucularımızdan isteğimiz asılsız ve gerçeği yansıtmayan dedikodulara itibar etmemeleridir.

Bu yazı toplam 2753 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim