• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

10.000 Okul projesiyle okulların çehresi değişiyor

10.000 Okul projesiyle okulların çehresi değişiyor
Hakkâri’de okulları yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirmek için gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Temel Eğitimde 10.000 Okul" projesiyle merkez ve 4 ilçede bulunan 70 okul iyileştirme programına alındı.

İlk ve ortaokulların fiziki imkânları iyileştirilerek altyapı, atölye, kütüphane, spor tesisleri ile güçlendirilirken yine bu okulların öğretmenleri ve okul yöneticileri çok geniş eğitimlerden geçirildi.70 okul için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından finans desteğinin verildiği bu proje kapsamında, fiziki iyileştirme çalışmaları ile birlikte çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar da gerçekleştiriliyor.

Onarım ve iyileştirme çalışmaları, okulların kapandığı tarihten itibaren başladı ve çoğu okulda çalışmalar tamamlanmak üzere. Okulların açılacağı tarih olan 12 Eylül’e kadar bu proje kapsamındaki 70 okulun bakım ve onarımlarının bitirilmesi hedefleniyor.

Hakkâri’deki eğitim-öğretim ve eğitimdeki yerel-ulusal projelerle ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, geçen eğitim-öğretim yılının başarılı bir şekilde tamamlanması hasebi ile Hakkâri Eğitim Ailesine ve eğitime destek veren herkese teşekkür etti ve değerlendirmelerde bulunarak şunları dile getirdi:

“Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER liderliğinde ve eğitimi en önemli mesele olarak gören Valimiz Sayın İdris Akbıyık'ın himayelerinde, Hakkâri Eğitim Ailesi olarak başarılı bir yılı geride bırakmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz.

Bakanlığımızın ve Valiliğimizin talimatlarını yerinde ve zamanında yerine getirerek eğitimin tüm paydaşlarıyla verimli bir süreç yönetimiyle geçen yılı geride bırakırken, Hakkâri Eğitim Ailesi olarak başarmanın bir ekip işi olduğunu ve başarının devamlılığı için de ortak akılla hareket ederek önümüzdeki eğitim-öğretim yılında da güzel başarı öyküleri yazacağımıza olan inancımızı ve heyecanımızı diri tutuyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığımızın «Temel Eğitimde 10.000 Okul» ve «Çevre Dostu 1.000 Okul» projeleri kapsamında, okullarımızda önemli iyileştirmeler gerçekleştirdik. Devletimizin ilimize sunduğu pozitif ayrımcılık ve eğitime sunduğu geniş imkânlar doğrultusunda, il/ilçe, okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin üstün gayret ve fedakârca çalışmaları neticesinde, Sayın Valimizin bugünlerde kamuoyuna açıkladıkları gibi bu yıl içerisinde, öğrencilerimiz, il geneli 25 Tıp Fakültesi kazanarak sağladıkları akademik başarı ile birlikte sosyal, kültürel, sportif, bilimsel ve sanatsal alanlarda da önemli başarılara imza attılar.

Yine ilimiz; Avrupa Birliği, ERASMUS, eTwinning ve TÜBİTAK projeleri ile büyük kazanımlar elde etmeye devam ediyor. Öğrencilerimiz, yurt dışı deneyimi kazandılar, dil becerilerini geliştirerek, yurt dışı akranları ile kaynaşma fırsatı buldular. Başarılarımız, her yıl üstüne eklenerek devam edecektir. Bu anlamda, bütün projeleri çok önemsiyoruz. Ulusal ve yerel projelerimizde her yıl bir önceki yılın üstüne yenilerini ekleyerek ‘hep daha ileriye’ düsturuyla faaliyetlerimize devam edeceğiz.

Sayın Valimizin himayelerinde, ilimizin eğitimdeki hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelemizde, Eğitim Ailemizin her ferdi birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edecektir. Sayın Valimizin buyurdukları gibi eğitim yatırımları doğrudan geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için en önemli yatırımdır.

Hakkarimiz bu yolda ciddi bir mesafe kat etmiştir ve bu yol hikayesi Sayın Bakanımızın ve Sayın Valimizin ilimize sundukları büyük desteklerle ve sunacakları yeni yatırımlarla devam edecektir. Yapmış olduğumuz çalışmalarda, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER’e, eğitim öğretim sürecinin her safhasında bizlerin yanında olan ve himayelerini her zaman gördüğümüz Valimiz Sayın İdris Akbıyık’a, tüm paydaşlarımıza ve Hakkâri Eğitim Ailemizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum,” dedi. Hakkarihabertv.com

9a3e4614-9643-4a5d-98d8-5c5ced21cf0b.jpgb71e0409-0f79-4751-8567-3dce067eaf6d.jpegcae9871d-7710-492f-9765-c74e844f309e.jpg

Bu haber toplam 1092 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim