• BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

100 kız öğrenciye meslek eğitim kursu

100 kız öğrenciye meslek eğitim kursu
Şemdinli ilçesinde 2009 yılında Sabri Özel Lisesi tarafından Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirilen 'Kızların Liseye Kazandırılması Projesi' kapsamında açılan mesleki kurslara katılan öğrencilere sertifika verildi.

Ahmet Kavak- Projeyle ilgili bilgi veren Sabri Özel Lisesi Müdürü Sefer Akdeniz, "100 kız öğrenciye yönelik olarak hazırlanmış, 12 ay süreli bir projedir. Proje ortakları Şemdinli Halk Eğitim Merkezi ve Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası'dır. Proje kapsamında Hakkari ili, Şemdinli ilçesi ve köylerinde 15-25 yaş aralığındaki en az ilköğretim mezunu 100 genç kıza eğitim durumları göz önünde bulundurularak eğitim verildi.

kurs-1.jpg

Proje başında liseyi yarıda bırakmış veya liseye devam etmeyen kızlar, proje sonunda liseye devam etme düzeyine geldi. Bu kızlarımızdan 47 tanesinin örgün eğitime devamı sağlandı, 53 tanesinin de yaygın eğitime kayıt yaptırmaları sağlandı. 25 öğrenciye bahçecilik, 25 öğrenciye pasta, kek, tatlı yapımı, 245 öğrenciye terzilik, 25 öğrenciye de çocuk gelişimi dersleri verildi. 30 genç kızımız Mardin ve Urfa illerine götürüldü.

100 kızımıza proje boyunca günlük 3 avro harçlık verildi.100 öğrenciye proje boyunca 4 bin 140 saat destek eğitimleri verildi. Proje kapsamında hedef bölgedeki köyler tek tek gezilerek aileler ziyaret edildi.

Halk eğitim merkezinde velilere ve öğrenciler seminerler verildi. Bu proje, okula gönderilmeyen kızlarımız için bir umut olmuştur. Öğrencilerimizden almış olduğumuz izlenimler, projenin olumlu katkı sağladığı yönündedir. Özellikle Açık Öğretim Lisesi'ne kayıtlarını yaptırmış olduğumuz öğrencilerimizin takipçisi olacağız. Bu öğrencilerimizin liseyi bitirmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunun için yeni projeler yapmayı düşünüyoruz.

Bu konuda siz velilerimizden de öğrencilerimizin okula devamı için yardımcı olmanızı ve bu öğrencilerimizin Açık Öğretim sınavlarına katılımları için gereken kolaylığı sağlamanızı rica ediyorum" dedi. Kaymakam Mesut Gençtürk ise, "Projede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle önemli projeler sayı olarak çok az. İlçemizde kız meslek lisemiz ve diğer meslek liselerimiz açılmıştır. Lütfen çocuklarımızı okumaktan mahrum bırakmayalım" diye konuştu.

Proje kapsamında açılan kurslara katılan öğrencilere sertifikalarını Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan ile proje ortakları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin ve Halk Eğitim Müdürü Arif Yılmaz verdi. Sertifika alan öğrenci ve velilere daha sonra yemek verildi.

Bu haber toplam 3682 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim