• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

103 yaşında uzun ömrün sırlarını anlattı

103 yaşında uzun ömrün sırlarını anlattı
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Yayla Mahallesi'nde yaşayan 11 çocuk 105 torun sahibi Mustafa Alp, uzun ömürlü yaşamanın tek sırrının doğal beslenmek ve devamlı çalışmak olduğunu belirtti.

Irak sınırında bulunan Ormancık (Begalte) köyünde doğduğunu ve hayatının belli bir zamanında hep göç yaşadığını anlatan Mustafa Alp (103), bölgede yaşanan sıkıntılardan sonra Günyazı köyüne göç ettiğini söyledi.

Kısa bir süre sonra buradan da ilçeye bağlı fakat aynı zamanda çok sakin olan Yayla Mahallesi'ne yerleştiklerini ifade eden Alp, “Bu köy Hristiyanlarındı. Onlar gittikten sonra biz geldik buraya ve 70 yıldır bu köyde hayatımızı sürdürüyoruz. Kimliğe 1920 doğumlu gözüküyorum fakat nüfus memuru gelip bizi kaydettiğinde ben 10 yaşımdaydım. Beni 10 yaş geç yazdırdılar. 18 yaşımda evlendim.

Eşim Ramazan Bayramı'na bir gün kala vefat etti. O vefat ettikten sonra hayatımın anlamı da bitti. 80 sene beraber yaşadık. Hayata beraber göğüs geldik. Onca yokluk arasında çocuklarımızı yetiştirdik. Ben eşimden çok razıydım. Allah da ondan razı olur inşallah” dedi.

11 çocuğu ve bazıları çocuk sahibi 105 torunu olduğunu ifade eden Alp, “Askere gitmek için 15 gün yürüyerek Van’a ulaşabildik. Ondan sonra Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine giderek 3 yıl boyunca askerlik yaptım ve Gaziantep ilinde tezkeremi aldım. Sabahları erken kalkarım, akşamları da erken yatarım. Ömrü Allah belirler, ben hayatım boyunca hep çalıştım.

Çiftçilik yaptım, hayvancılık uğraştım. Hiçbir zaman boş kalmadım. Ailemin rızkını alabilmek için devamlı dişimi tırnağıma takarak çalıştım. Kendimi bildim bileli sabahları mutlaka koyun ve keçi yoğurdu, bal yiyorum. Bölgemizde bin bir çeşit pancar yetişiyor. Mevsiminde bol bol pancar yeriz. Kış için de onları kurutup zorlu kış aylarında yiyoruz. Günde en az 5-10 bardak çay içiyorum. Çok şükür halen kendi ayaklarım üstünde camiye gidiyorum ve namazlarımı kılıyorum” şeklinde konuştu.

Bölgede başlayan barış sürecinin gelmesiyle birlikte yıllardır yasaklı olan yayaların açıldığını ifade eden Alp, “Hayvanlarımız artık rahatça her yere gidebiliyor. Her şeyin başında insanlar huzurlu, kan akmıyor. Annelerin gözyaşları dindi. Bundan daha güzel ne olabilir? Memlekete huzur geldi. Allah'tan dileğim inşallah bu barış süreci ilerler” şeklinde sözlerini tamamladı. Haber: Ahmet Kavak (İHA)

semdinli-1111.jpg


 

Bu haber toplam 8060 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim