• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

14 yaşında evlendirildi ya sonrası?

14 yaşında evlendirildi ya sonrası?
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde babasını kaybettikten sonra yakınları tarafından başlık parası için 14 yaşında evlendirildiği iddia edilen kadın bakın neler söylüyor.

 Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde babasını kaybettikten sonra yakınları tarafından başlık parası için 14 yaşında evlendirilen, kocası öldükten sonra bakamadığı çocuklarından da uzaklaştırılan 28 yaşındaki Nurcan Karataş, kendisine hiçbir yardım elinin uzatılmamasından yakınıyor.


İlçenin Derecik beldesi Kırca Mahallesi'nde yaşayan Nurcan Karataş'ın hayat hikayesi yürek burkuyor. Van'ın Başkale ilçesinde öğrenciyken amcaları tarafından 2 bin 500 lira başlık parası karşılığında hiç tanımadığı biriyle zorla evlendirildiğini anlatan Nurcan Karataş, o zamanlar 14 yaşında olduğunu söyledi. Babasını kaybettikten sonra 4 kardeş olarak bir süre kendilerine baktıklarını, annesinin de başkasıyla evlenip kendilerini terk ettiğini belirten Karataş, "Biz 4 kardeş yanız kaldık. Amcalarım daha sonra beni başlarından atıp hiç görmediğim biriyle evlendirdi. Kocam 2004 yılında beyin kanaması geçirerek öldü. Kayınlarım kocam öldükten sonra bizlere bakmadı, 6 tane çocukla ortada kaldım. Kendilerine her şeyi alıyorlardı fakat ben ve çocuklarıma hiçbir şey almıyorlardı. O zamanlar bize kaymakamlık ve Şemdinli merkezdeki hayırseverler bakıyordu. Ama onlar da daha sonra ellerini bizden çekti. Mecburen yine başkasıyla evlendim ve bakamadığım çocuklarımı kayınlarım aldı. Çareyi kuma olarak evlenmekte buldum ama yoksulluk beşimi bırakmadı" dedi.

"YOKSULLUK NEDENİYLE BAZEN İNTİHAR ETMEYİ BİLE DÜŞÜNÜYORUM"

Dini nikahla evlendiği yeni kocasından 2 çocuğu olduğunu, diğer çocuklarına hasretlik çekerken yoksullukla mücadele ettiğini anlatan Nurcan Karataş, "Yetkililere güveniyorum, büyüklerimden yardım bekliyorum, sesimi duymalarını istiyorum. Beni bu rezaletten, bu yoksulluktan kurtarmalarını istiyorum. Başbakan bana sahip çıksın. Çok zor durumdayım. Çok çaresizim. Artık nereye gideceğimi bilmiyorum. Anlatmaya bile dilim varmıyor. Oturduğum evi bir görseniz, hayvanlar bile yaşamıyor. Yetkililerden gelip görsünler istiyorum. Yoksulluk nedeniyle bazen intihar etmeyi bile düşünüyorum" diye konuştu.


Guatr hastası olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini de anlatan Nurcan Karataş, kaymakamlıktan 5 yılda ancak 495 lira yardım aldığını, bunun da yetersiz kaldığını anlattı. Ahmet Kavak’ın haberi

nurcan-karatas-1.jpg

nurcan-karatas-2.jpg

Bu haber toplam 3855 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim