15 Temmuz’da Hakkari Tek Yürek

Kaynak:Necmi Ertuş

Hakkari'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma programına vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Hakkari Valiliği önünde gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yüzlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Programda konuşan Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan, 15 Temmuz'un milli irade ve demokrasinin büyük bir zaferi olduğunu söyledi.Resim

Taşyapan, 15 Temmuz gecesi milletin hainlere geçit vermediğini belirterek, "Hain FETÖ terör örgütü devletimizi ele geçirme planları yaparken bir tek şeyi hesaba katamadı. O gece vatan evlatları, 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi' diyerek meydanlara çıktı." dedi.

Etkinlikte Hakkari Belediyesi vatandaşlara ücretsiz çay ikram ederken, Türk Kızılay tarafından da su ve çorba dağıtıldı. İl Sağlık Müdürlüğü personeli sağlık çadırı kurdu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan "15 Temmuz" adlı tiyatro oyununun sahnelendiği programda, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinliğe vali yardımcıları, askeri erkan, emniyet mensupları, Hakkari eski dönem milletvekilleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program, ezanın okunmasının ardından sona erdi.img-1550

img-1553

img-1555

img-1556

img-1558

img-1559img-1560

img-1561

img-1563

img-1565

img-1569

img-1572

img-1573

img-1576

img-1578

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.