• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

5 çocuk ve anneleri yanarak can verdi

5 çocuk ve anneleri yanarak can verdi
Siirt'in Kurtalan ilçesinde sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu devrilen otomobilin LPG tankının patlaması sonucu aynı aileden 5 çocuk ve anneleri yanarak can verdi.

Aracın sürücüsü baba ise ağır şekilde yaralandı. Vahim kazada hayatını kaybeden ailenin kimlik bilgileri netleşti.

Olay dün saat 19.00’sularında Siirt'in Kurtalan (Misircê) ilçesi Gözpınar(Hishis) köyü mevkisinde meydana geldi.

Mehmet Yaşar'ın kullandığı 72 KA 229 plakalı otomobil Kurtalan’dan Kozluk’a doğru yol alırkan kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

LGP'li olduğu öğrenilen otomobil bir süre sonra alev aldı. Olay yerine itfaiye, AFAD, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerince müdahale edilen yangında, aralarında çocukların da olduğu aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti. Kazadan yaralı olarak kurtulan sürücü Mehmet Yaşar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Aile Kozluk nüfusuna kayıtlı

Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı'nın olay yerinden bildirdiğine göre, araçtakilerin Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçe nüfusuna kayıtlı Mehmet Yaşar ve ailesi olduğu öğrenildi.

Kazada aracın sürücüsü Mehmet Yaşar(42) yaralı şekilde kurtulurken, eşi Aynur Yaşar (35) ve en büyüğü 15 yaşında 5 çocuğu feci şekilde yanarak can verdi.

Ağır şekilde yaralanan baba Mehmet Yaşar Batman Bölge hastanesinde tedavi altına alındı.

Anne ve çocukların cenazeleri otopsi yapılmak üzere Siirt Adli Tıp Morguna kaldırıldığı öğrenildi.

Olayda hayatını kaybedenlerin kimlik bilgileri ise şöyle: 35 yaşındaki anne Aynur Yaşar, çocukları Beritan (15), Viyan (14), Bahoz (12), Cudi (6) ve Rodi (4).

Aileden sadece baba ve kızı kurtuldu

Altı çocuklu 8 kişilik aileden o gün köyde anneannesinin yanında kalan  Nuarin Yaşar isimli 11 yaşındaki çocuk ile aracı kullanan baba Ahmet Yaşar kurtuldu.

Batman’ın Kozluk ilçesinin Zengovî köyüne getirilen anne ve 5 çocuğunun cenazeleri sabah saatlerinde göz yaşları içerisinde toprağa verildi.

Mezarlıktan Kürtçe ağıt sesleri yükselirken tedavi ve kendi ısrarı üzerine doktor doktor izniyle hastaneden çıkan baba Mehmet ve aileden kurtulan tek çocuk Nuarin’in de cenazeye katıldı.

 

Bu haber toplam 1699 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim