• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

5 kişinin cansız bedeni işte böyle çıkartıldı

5 kişinin cansız bedeni işte böyle çıkartıldı
Hakkari’de Zap Nehrine yuvarlanan araçta sıkışan 5 kişinin cesedi iki gün sonra işte böyle çıkartıldı.

Önceki gün saat 06.00 sıralarında Hakkâri-Taşbaşı Köyünden İl Merkezine hareket eden, M.E isimli şahsın sevk ve idaresindeki araç, bilinmeyen bir sebepten dolayı direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu Hakkâri - Çukurca karayolunun 15.kilometresinde Vali Erdoğan Gürbüz çeşmesi yakınlarında Zap Nehrine düşerek kaybolmuştur.

156 Jandarma İhbar Hattı, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezine ve 122 Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü, belediye itfaiye ekibi, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Van İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı su altı arama kurtarma timleri  ile Van AFAD Müdürlüğünden gelen 10 kişilik, Vedaş ekipleri ile vatandaşlar arama kurtarma çalışmaları başlatmıştı.

ZAP SUYUNA KAPILAN ARAÇ SABAH SAATLERİNDE BULUNDU

Zap’a kapılan Toyota pikap sabah saatlerinde AFAD ve beraberindeki ekiplerin çalışmaları sonucu bulundu. Van İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı su altı arama kurtarma timleri azgın Zap suyuna girerek aracı vince bağlayarak kenara çekti. Araçta Abdulmecit Ercak, A. Kerim Duman, H. Hamit Arar, Ali Doğan ve eşi Feyziye Doğan’ın cesetleri sıkıştığı yerden çıkartıldı.

AFAD ekipleri sabah saatlerinde Suya giremedikleri için vinçlere çıkarak Zap suyunu şişleyerek böylece araca ulaştıklarını belirttiler. Binlerce kişi ise arama kurtarma çalışmalarını yerinde izledi. Cesetler sıkıştığı araçtan çıkartılarak kaza yerine gelen ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Çalışmaları Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, HDP milletvekili adayları, HDP, DBP eş başkanları ve yüzlece vatandaş ise yerinde izledi. Jandarma ve polis ekipleri Zap kenarında yoğun güvenlik önlemleri aldılar. Valilik koordinatörlüğünde tüm kurumların birlik ve beraberlik içersinde çalışması ise yöre halkından tam not aldı. Hakkarihabertv.com

kaza-zap-1.jpgkaza-zap-2.jpgkaza-zap-3.jpgkaza-zap-5.jpg

 

Bu haber toplam 12991 defa okunmuştur
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim