• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

6 BDP'li elediye başkanı gözaltında

6 BDP'li elediye başkanı gözaltında
Van'da düzenlenen kck operasyonunda aralarında 6 belediye başkanının da olduğu 10 BDP'li gözaltına alındı.

Kck ile ilişkisi olduğu iddia edilen 10 kişi Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından verilen emirle gözaltına alındı.

Van'da düzenlenen operasyonda aralarında Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya'nın da bulunduğu 3 belediye başkanı ile birlikte 10 BDP'li gözaltına alındığı haberleri geliyordu ancak daha sonra bu sayının arttığı bildirildi.

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Halilağa Mahallesi'ndeki evinde 3 saat süren aramanın ardından polisler tarafından alınarak Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki prefabrik başkanlık binasına götürüldü. Kaya'nın makam odasındaki aramanın ardından gözaltına alındığı bildirildi.

Kaya'nın evinde bulunan bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk da evdeki aramanın ardından Kaya ile belediye binasına gitti.

GÖZALTINA ALINAN BELEDİYE BAŞKANI SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Van Belediye Başkanı haricinde Van'ın Başkale İlçe Belediye Başkanı Hecer Sarihan, Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik kendi evlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Özalp İlçe Belediye Başkanı Murat Durmaz ise polis tarafından bulunduğu Gaziantep'te gözaltına aldı. Böylece gözaltına alınan belediye başkanlarının sayısı 6'ya yükseldi.

Bunların yanı sıra, BDP'nin Başkale BDP eski ilçe başkanı Derviş Polat, Muradiye, İlçe başkanı Şirin Yıldız ve İzmir'de bulunan Van eski İl Başkanı Cüneyt Caniş de gözaltına alındı.

Eş zamanlı operasyonlar sırasında belediye binalarında da aramalar yapılırken çok sayıda evrak ve hard diske el konuldu.

GÖZALTILARA PROTESTO

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve belediyenin deprem öncesi kulandığı hizmet binası önünde başlayan oturma eylemi devam ediyor. Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un da katıldığı protesto eylemindeki kalabalık 500 kişiyi bulurken, polis de geniş güvelik önlemi aldı.

Belediye çalışanlarının da bulunduğu eylemde, göstericiler sık sık 'Baskılar bizi durduramaz', 'Başkana uzanan eller kırılsın' sloganları attı. Daha sonra grup, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın gözaltına alınması sırasında çekilen fotoğrafı ellerinde taşıyarak 'İrademize Dokunma' pankartı açtı.

Belediye önündeki oturma eylemi devam ediyor.

Bu haber toplam 2725 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim