• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

6 BİN 500 İNTERNET KULLANICISI VAR

6 BİN 500 İNTERNET KULLANICISI VAR
Hakkari ilk defa düzenlenen “İnternet Haftasını” etkinlikleri büyük ilgi gördü.

 Hakkari Üniversitesi Bilişim Öğretim Elemanı Uzman Murat Koca, Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda  “İnternet Yaşamdır”  konulu konferans verdi.  Konferansta Akademik ve idari personel, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.  Bilg. Uzm. Murat Koca, “Uzaktan Eğitim” farklı ortamlarda bulunan öğrenci ve öğretmenlerin, öğrenme-öğretme faaliyetlerini, iletişim teknolojileri ve posta hizmetleri ile gerçekleştirdikleri bir eğitim sistemi hakkında bilgi verdi.

Hakkari ‘de yeterli düzeyde eğitmenin olmadığı bir şehirde eğitimde fırsat ve imkan eşitliği sağlayacağını belirten Koca, farklı mekanlardaki öğretim elemanlarından ya da eğitmenlerden yararlanılabilineceğini belirtere, İlgileri, yetenekleri, yaşları, işleri ve coğrafi koşullar nedeniyle okula gelemeyen öğrencilerin eğitim ihtiyacını karşılamaktır dedi.  Soru cevap şeklinde devam eden konferansta Koca, internetin Hakkari'de kullanımı ile ilgili bir soruya da şöyle yanıt verdi.  “Hakkari'de 6 bin 500 internet kullanıcısı olduğu bunun da yüzde 2.6 ‘lık bir orana tekabül ediyor.  İlki 1999 yılında Dial-up sistemi ile Hakkari' de internet kullanılmaya başlandı. 2003 yılında DSL kuruldu. Bunun devamında ADSL ve Metro eternet sistemleri kullanılmaya başlandı şeklinde konuştu,

Elektrik Mühendisler Odası (EMO) İl Temsilcisi İbrahim Halil Alçiçek, ise, Türkiye'de İnternet tarihçesi ve Hakkari' deki durumu konulu sunumunu yaptı.  Alçiçek “Hakkari halkının internet kullanımında yanlış yönlendirildiği. İnternet kullanımı denilince Hakkari' de yoğun olarak kullanılan okey 34 oyununu, facebook ve anlık mesaj sitelerinde zamanlarını tükettiği, nakit ve dikkat kaybı getirmiştir. Bunun yerine bilgi paylaşım sitelerine yönelmeleri gerektiğini çocuklarını bilgi toplumuna hazırlayacak temelleri oluşturan sitelere yöneltmeleri gerekir” şeklinde konuştu.

  Program akışı içinde Bil. Uzm. Murat Koca , video konferans sitemi ile online olarak Bilkent ve Karabük Üniversitelerine bağlantı kurdu. Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, İnternet haftası ile ilgili Türkiye'de gelişimini ve şu anki aşamayı anlattı. Daha sonra yine online bağlanan Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş' da uzaktan eğitim ile ilgili bilgi aktardı ve bir çok öğrencinin sorularına yanıt verdi.(Hakkarinabertv.com)

 

Bu haber toplam 2149 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim