• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

845 tablet dağıtıldı

845 tablet dağıtıldı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde “Fatih projesi” kapsamında Hakkari’de 845 öğrenciye tablet dağıtıldı.
Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve beraberindeki daire amirleri Sümbül Anadolu Lisesi’nde  düzenlenen tablet dağıtım törenine katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde “Fatih projesi“ kapsamında tablet dağıtım törenini öğrencilerle birlikte izleyen Vali Kalkan ve beraberindekiler başbakanın konuşmasının ardından kendi elleriyle öğrencilere tablet dağıttılar.
 
Vali Kalkan, Ankara’dan Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan’nın tablet bilgisayar dağıtım töreninde projenin detayları konusunda gençlere hedef çizme noktasında gereken bilgileri verdiğini söyledi. Kalkan, ”Bugün 81 ilde ve Hakkari’de 4 okulumuzda toplam 845 tablet bilgisayarı 9. sınıf öğrencilerine dağıttık. Bugün Sümbül Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve öğrencileri tablet bilgisayar ile buluşturduk.
 
Canlı yayında sayın başkanımız ve milli eğitim bakanımızı ifade ettikleri gibi buradan temel amaç dünya gençliği ile eşit imkanlarla yarışa bileceği ortamı sağlamak ve bunun araçlarını sizlere temin etmektir. İnanıyoruz ki bugün burada dağıttığımız tablet bilgisayarlar Hakkarili gençlerimizin eğitiminde önemli bir kilometre teşkil edecektir” dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise yaptıkları basın açıklamasında, Eğitimde Fatih Projesi kapsamında Türkiye geneli için etkileşimli tahta, altyapı, erişim bileşenleri tamamlanma aşamasında olan okullarımızdaki öğretmen ve öğrencilerimiz için tablet bilgisayar ihtiyacını karşılamak üzere 675 bin adet tablet bilgisayar, 125 bin adet klavye, 550 bin  adet kılıf alımı işi 11.11.2013 tarihinde gerçekleştirildiği belirtidildi.
 
Açıklamada,” Hakkari’de yapılan çalışmalar 9 “Fatih projesi” eğitmeni bakanlığımızın talimatları doğrultusunda kurulum yapılan okullardaki tüm öğretmenlere, fatih projesi tahta tanıtım semineri, fatih projesi eğitimde teknoloji kullanımı kursu, fatih projesi bilişim teknolojilerinin ve internetin bilinçli, güvenli kullanımı semineri verilmiştir.
 
Fatih projesi tahta tanıtım semineri ve fatih projesi bilişim teknolojilerinin ve internetin bilinçli, güvenli kullanımı semineri 2. fazda kurulum yapılacak okullarda verilmeye devam edilmektedir. Birinci etap pilot okul olarak Merkez Türk Telekom Anadolu öğretmen lisesinde 2013 yılı şubat ayında 153 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılmıştır. Birinci faz kapsamında 13 okulda altyapı kurulumu tamamlanmış. Türk Telekom tarafından fibernet kablo ve cihazları bağlanmıştır.
 
Hakkari’de Haziran ayında ikinci faz kapsamında 60 okula daha etkileşimli tahta kurulumu yapılacaktır. Bugün ise ikinci etap pilot okullar tablet dağıtımı merkez ilçede 3 ve Yüksekova ilçesinde 1 olmak üzere toplam 4 okulda gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda 131 öğretmen ve 845 öğrenciye tablet bilgisayarlar dağıtılacaktır” denildi. Haber: Serkan Kaya
 
hakkari-de-tablet-dagitimi-1.jpg
 
hakkari-de-tablet-dagitimi-3.jpg
 

 

 
Bu haber toplam 4858 defa okunmuştur
  • Yorumlar 14
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim