• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

AB Teknik destek projesi tanıtıldı

AB Teknik destek projesi tanıtıldı
Kamu İstihdam Hizmetlerinin Kalitesini Arttırmaya Yönelik Teknik Destek Projesinin tanıtım çalışmaları Hakkari'de başladı.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanarak AB ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen ve Türkiye İş Kur Müdürlükleri vasıtasıyla 43 ilde uygulanacak proje ile ilgili Hakkari'de çalışma başaltıldı.

Projenin ihtiyaç ve tanıtılması ile ilgili Danimarka'dan Hakkari'ye gelen projenin takım lideri Niels Peter Jensen ve İngiltere'den gelen proje eğitim uzmanı Anthony Fred Bell Hakkari İş Kur İl Müdürü Mehmet Abi ile birlikte uygulanacak proje ile ilgili çeşitli kesimlerle görüştü. Ticaret ve Sanayi Odası'nda sivil toplum örgütü temsilci ve dernek yöneticileriyle bir araya gelen proje yöneticileri, daha sonra İş Kur Müdürlüğü'nde de İl İstihdam Kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Burada proje ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren proje takım lideri Niels Peter Jensen, Hakkari dahil olmak üzere 43 ilde uygulanacak projenin 30 ay süreceğini söyledi. Projenin mali değerinin 9.5 milyon avro olduğunu belirten Jensen, İş Kur'un geliştirilmesi, kamu istihdamının iyileştirilmesi amacıyla hazırlanan projenin AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edildiğini belirtti. Daha öncede Türkiye'nin genelinde uygulanan 2 proje finanse ettiklerini dile getiren Jensen,

''Türkiye'de uygulanacak bu proje 3. projedir. Ancak bu proje 43 ilde uygulanacaktır. Bu proje İş Kur'un müşterilerine verdiği hizmetlerinin geliştirilmesine yöneliktir. Proje kapsamında modern ve örnek ofisler oluşturulacaktır.

Projenin uygulanacağı illerden bir tanesi Hakkari'dir. Bu hizmeti yapmak için İş Kur ile görüşüyoruz. İş Kur'daki personel ve bizimle görüşmek isteyen kesimlerle görüşüyoruz. İşgücü ile ilgili daha fazla bilgiler alıyoruz. Bu proje ile ilgili önce ihtiyaçları tespit etmeye çalışıyoruz.

Mayıs ayı ortasında uygulanması beklenen proje ile ilgili insanlarla görüşüyoruz. Buna göre program tasarlayacağız. Önce ihtiyaçları tespit edip daha sonra ne gibi konularda kurslar açarak eğitim vereceğimize karar vereceğiz. Hakkari'nin coğrafi nedenlerden dolayı problemleri var. Ekonomi ve siyasi bakımdan da problemleri var. Merkez yönetim ve hükümetin Hakkari'ye daha fazla ilgi göstermesi lazım'' dedi.

Hakkari İş Kur Müdürü Mehmet Abi ise, ''Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ortak finansmanıyla Kamu İstihdam Hizmetlerinin Kalitesini Arttırmaya Yönelik Teknik Destek Projesi geliştirilmiş ve teknik yardım ekibinin göreve başlamasıyla birlikte Ocak 2011 tarihinde hayata geççiğini söyledi.

30 ay sürecek olan projenin toplam bütçesinin 9.5 milyon Avro olduğunu belirten Abi, proje kapsamında kurum personeline, sosyal taraflara ve İİMEK'lara çok sayıda eğitim verilmesi, il müdürlüklerinin ve kurulların kapasitelerinin geliştirilmesinin planlandığını söyledi.

Bu doğrultuda İŞKUR personeli dahil ilgili tarafların eğitim ihtiyaçlarının ve geliştirilmesine ihtiyaç duyulan hizmetlerin tespit edilebilmesinin büyük önem arz etmekte olduğunu ifade eden Abi, ''Personelin, il müdürlüklerinin ve kurulların gelişimine katkıda bulunacak faaliyet/eğitimlerin tespit edilebilmesi amacıyla örneklem yoluyla ihtiyaç tespitine ışık tutacak 7 il müdürlüğü belirlenmiştir.

Elde edilen bilgiler operasyonun eğitim planının hazırlanmasında kullanılacaktır. Projede çok boyutlu, detaylı ve uzun vadeli ulusal ve yerel istihdam stratejilerinin geliştirilmesi, işgücü piyasası ile ilgili detaylı bilgi toplama, etkili karar alınmasına yardımcı olmak için bilginin analiz edilmesi ve etkili kullanılması metotları, istihdam alanında politika üretilmesi ve uygulanması konusunda İŞKUR, ÇSGB, STB ve yerel paydaşlar arasında koordinasyonun artırılması, İŞKUR'un görev ve hizmetleri hakkında esas müşterilerle (işsiz iş arayanlar,

işverenler), genel olarak halk ve yerel düzeyde paydaşlar ile bilincin artırılması, işgücü piyasası tedbirlerini izlemek ve istihdam üzerindeki etkilerini değerlendirmek için bir mekanizma tanıtılması, işgücü piyasasına giren ve meslek değiştirmek isteyen kişiler için iş, kariyer, meslek ve kamu istihdam hizmetlerini geliştirmek,

Türk Meslekler Sözlüğü'nü ISCO 2008 ile uyumlu hale getirmek, etkili bir işgücü piyasası bilgi sisteminin tanıtılmasını desteklemek, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarını daha etkili ve verimli hale getirmek için çalışmalara devam etmek, model ofis yaklaşımının yeni illere tanıtılmasına ve 43 ilde var olan model ofislerin gelişimine devam etmek gibi temel sorunlar üzerinde durulacaktır'' şeklinde konuştu.

Proje takım lideri Niels Peter Jensen ve proje eğitim uzmanı Anthony Fred Bell İş Kur Müdürlüğü'ndeki toplantının ardından Hakkari Valisi Muammer Türker'i makamında ziyaret ederek proje ile ilgili görüşmelerde bulundu.

ab-projesi-1.jpg

Bu haber toplam 3326 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim