• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

ABDURRAHMAN KESKİN KONUŞUYOR!

Hakan Taş

Akşam yemeğinde ailece sofradayız. Cep telefonum salonda olduğu için yedinci aramada yanıt verdim. Arayan annemdi. Telaşlı,  heyecanlı, titrek bir ses tonuyla, “Abdurrahman Keskin konuşuyor” dedi. Anne sakin ol, nefes al, Abdurrahman Amca vefat edeli çok oldu. Nerde, nasıl konuşuyor, anlamadım dedim. Bir gözü kulağı televizyonda, bir taraftan da bana “TRT Kurdi’yi aç” diye bağırıyor.

Telefonu masaya fırlatarak kumandayı elime aldım ve TRT Kurdi’yi açtım. Abdurrahman Keskin beyaz bıyığı, mavi gömleği ve tüm içtenliğiyle Kürtçe röportaj veriyor. Haber alan herkes onu izlemeye koyuldu.

Belgesel bir röportaj ve daha önce TRT’de defalarca yayınlanmış bir programdı. Her defasında insanlar yeni bir heyecanla izliyor ve izlerken de duygulanıyor.

Hakkari aydını, hukukçu, eski milletvekili kardeşi Cumhur Keskin 14 Ocak günü yaşamını yitirdi. 13 yıl aradan sonra bu kez Liderlik sıfatını en çok hak eden, “Reis” ismiyle hitap ve saygı gören, eski belediye başkanı, gazeteci ve siyaset adamı Abdurrahman Keskin, henüz 68 yaşında kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

cc666e7e-1a74-4442-8a79-8df821ca3566.jpg

Yaşça ben senden büyüğüm, sen benden önce gidemezsin der gibi Cumhur Keskin 14 Ocak’ta, Ağabey Abdurrahman Keskin ise 13 Ocak günü, yani 1 gün arayla farklı tarihlerde ama aynı mevsimde ahirete göç ettiler.

Bazı değerler var ki asla unutulmazlar, ölmezler. Keskin kardeşler biri 23 yıl, diğeri ise 10 yıl oldu aramızdan ayrılışları ama günün her saatinde, her mevsim ve tarih isimleri zikir ediliyor, bıraktıkları manevi değerleriyle yad ediliyorlar.

Abdurrahman Keskin’in TRT’deki belgesel programı izleyici rekoru kırdı. Herkes nefesini tutarak ekrana kitlendi. Çoğu hıçkıra hıçkıra gözyaşı döktü.

Ne mutlu ki vefat ettikten sonra bile halkın yüreğinde var olmak, ne güzel şey ki, onlara duyulan özlem ve saygı ile onurlu yaşamak.

Evet, Abdurrahman Keskin ekrandaydı. Ruhu kale altında kendisi evlerde, sevgisi ve hasreti kalbimizdeydi. Onu belki de en çok özleyenlerden biri de benimdir. Çünkü o benim hayat öğretmenim, atam, yol gösterenimdi. Cesur gazeteciliği bana aşılayandır.

Dünya yıkılsa, kıyamet kopsa da Cumhur Keskin ve Abdurrahman Keskin gibi değerler asla unutulmayacaklardır…

Bu yazı toplam 2314 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim