• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Afad Hafif Arama Kurtarma Eğitimi

Afad Hafif Arama Kurtarma Eğitimi
Hakkari'nin Şemdinli Belediyesi, AFAD işbirliği ile muhtarlar ve vatandaşlara yönelik 'Afad Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' düzenledi.

Şemdinli Belediyesi, Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliği ile muhtarlar ve vatandaşlara yönelik 'Afad Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' düzenledi.

Belediye konferans salonunda düzenlenen eğitimde, afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış hareketleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı bir şekilde ele alınırken, afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için bu anlamda alınacak tedbirlerin önemine vurgu yapıldı.

AFAD ekipleri daha sonra belediye bahçesinde hafif arama kurtarma eğitimi de vererek, seminere katılan muhtar ve gönüllülere AFAD anında kullanılacak malzemeler, ekipmanlar ile çadır kurulumu hakkında da uygulamalı bilgi verdi. 

Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Hakkari AFAD Müdürlüğü işbirliği ile farkındalık eğitiminin ardından hafif arama kurtarma eğitimi düzenlediklerini belirterek, "Oldukça verimli geçti.

2621880b-f46a-4682-a319-2d7a4b00cc3a.jpg

Sağ olsunlar vatandaşlarımızda duyarlılık gösterip katılım sağladılar. AFAD ekipleri, muhtarlarımız ve vatandaşlarımıza yönelik önce konferans salonumuzda afet öncesi, sonrası alınması gereken tedbirler, deprem durumunda enkaza giriş yöntemleri, enkazlarda çalışma yöntemleri, olay yeri organizasyonu gibi bir çok konuyu slaytlar eşliğinde gösterdiler.

Hemen ardından, belediye bahçemizde de enkazlarda kullanılacak, cihazlar, makineler ve aparatların kullanılmasını uygulamalı olarak gösterdiler. Yakın zamanda da gönüllülerimiz ile bir enkazda uygulamalı eğitimimiz de olacak. Belediyemize şu ana kadar yaklaşık 300 gönüllü başvuruda bulunmuş. Başvurular devam ediyor. Başvuru yapan bütün gönüllülere eğitimler vereceğiz. Eğitimlerin sonunda da sertifika ve belge vereceğiz. Malumunuz ülkemizi yasa boğan bir deprem yaşandı" dedi.

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim