• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Ağlatan eğitmene sevgi seli

Ağlatan eğitmene sevgi seli
Türkiye'yi ağlatan öğretmene sevgi seli.

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de düzenlenen 'Valilik Kupası Halk Oyunları Yarışması'na geç geldikleri gerekçesiyle diskalifiye edilen halk oyunları ekibinin eğitmeni Nuri Kanat, öğrencileri tarafından, "Hakkari seninle gurur duyuyor" sloganları ile desteklendi.

n-1.20110302114353.jpg

H. Salih Şen İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi, bir süre önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu'nda 28 ekibin katılımıyla düzenlenen yarışmaya 5 dakika geç geldikleri gerekçesiyle düzenleme kurulu tarafından diskalifiye edilmişti. Sahnede durumu öğrenen eğitmen Nuri Kanat kendini yere atarak gözyaşlarına hakim olamamış, öğrencilerinin hakkını savunan eğitmenin görüntülerinin basında yer alması büyük üzüntü yaşatmıştı.

n-2.20110302114408.jpg

GÖZYAŞI DÖKEN ÖĞRETMENİN TEK GEÇİM KAYNAĞI EĞİTMENLİK
Tek geçim kaynağı halk oyunları eğitmenliği olan ve 35 yıldır bu mesleği sürdüren 3 çocuk babası Nuri Kanat, Halk Eğitim Merkezi'nde usta öğretici olarak görev yapıyor. Yaşanan olayın ardından eğitmenlik yaptığı Bağlar Mahallesi'ndeki H. Salih Şen İlköğretim Okulu'na giden Nuri Kanat, öğrencileriyle çalışmalarını sürdürdü. Öğrencilerine değişik oyunlar gösteren Kanat, yılmadığını, ayakta olduğunu anlatarak, "Bir yarışmayı atlatmış olduk.

n-3.20110302114419.jpg

Her ne sıkıntılarımız olduysa, her ne sebeple bizi diskalifiye etmişlerse de o artık onlarla Allah arasındaki bir sorundur. Onları vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. 60'a yakın öğrencim var. Bunlar yarışmalara çıkan öğrencilerdir. Halk oyunları kurslarımız devam edecek. Biz bu faaliyetlerde yılmayacağız. Yöre kültürümüz neredeyse kaybolmak üzereydi. Arkadaşlarla birlikte bu faaliyetlere başladık. Halk oyunları yarışmasına hazır olmayan ekipler 4 veya 5'inci sıraya kadar atlatılmıştır. Bize yapılan keyfi bir muamele idi. Bunların altında ne yatıyorsa bilmiyorum, onları Allah'a havale ediyorum. Başka diyecek hiçbir şeyim yok" şeklinde konuştu.

"ÖĞRETMENİMİZ BİZİM İÇİN TERZİDE SABAHLADI"
Halk oyunları öğrencisi Beritan Ediş, öğretmenlerinin elbiselerini yarışmaya yetiştirmek için terzide sabahladığını belirterek, "Sabah elbiselerimiz giydik ve araba bekledik. Ancak araba zamanında gelmedi. Öğretmenimiz bizi yaya olarak koştura koştura yarışmaya götürdü. Ancak yine de geç kaldık. Sonra ekibimizin diskalifiye edildiğini öğrendik. Öğretmenimiz ağlarken biz de daha fazla dayanamayarak çok üzüldüğümüz için ağlamaya başladık" dedi.

05.20110302114434.jpg

Aynı okulda öğrenci olan ve kardeşi halk oyunları ekibinde yer alan Halime Erdi ise, öğrenciler sahne alırken onlarla gurur duyduğunu belirtti. Erdi, "Onlar kültürümüzü çok güzel simgeliyorlardı. Öğretmen ve öğrenciler ağlarken duygulandık ve içimiz parçalandı. Öğretmen ise sadece, 'Haksızlığa uğradık' dedi. Okulumuzun ekibine haksızlık yaparak 5 dakika için onları harcadılar. Biz her zaman öğretmenin yanındayız ve pes etmeyeceğiz" diye konuştu.
 

Nuri Kanat, çocuklara halk oyunları ile ilgili yeni figürler gösterirken çevrede toplanan bir grup öğrenci ise kendisine destek verdi. Öğretmenin etrafını saran öğrenciler, "Hakkari seninle gurur duyuyor" sloganları attı.
 

Bu haber toplam 4059 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim