• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Ağrı Diyadin'de kanlı gün: Üç kişi hayatını kaybetti

Ağrı Diyadin'de kanlı gün: Üç kişi hayatını kaybetti
Ağrı Diyadin'de dün gece İlçe Jandarma Komutanlığı'na düzenlenen saldırının ardından ilçe merkezinde 3 kişi hayatını kaybetti.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde, dün gece İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen saldırının ardından son derece gergin bir gün yaşanıyor.

Bugün ilçe merkezinde 3 kişi öldürüldü. Valilik açıklamasında öldürülen kişilerin dün geceki saldırıyı düzenleyen PKK mensupları olduğu belirtiliyor. Ancak yerel kaynakların iddiası ters yönde: “Ölenlerden biri 15, biri 16 yaşında çocuk ve çalıştıkları fırının deposundan odun almaya giderken öldürüldüler.”

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde dün gece İlçe Jandarma Komutanlığı’na uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Bu saldırıda bir can kaybı yaşanmazken, karakol saldırısının ardından başlayan çatışmalarla birlikte ilçe merkezinde 3 kişi hayatını kaybetti.

VALİLİK: ÖLENLER KARAKOLA SALDIRANLAR

Ağrı Valiliği’nden olayla ilgili olarak yapılan açıklamada, öldürülen üç kişinin Komutanlığa saldıran kişiler olduğunu ve “silahlarıyla birlikte ele geçirildikleri” belirtildi.

Dicle Haber Ajansı ise yerel kaynaklara dayandırdığı haberde, hayatını kaybedenlerin, 15 yaşındaki Emrah Aydemir, 16 yaşındaki Orhan Aslan ile henüz kimliği bilinmeyen bir kişi olduğunu ve özel harekat polislerince rastgele açılan ateşle öldürüldüklerini öne sürdü.

Fırat Haber Ajansı’nda yer alan haberde de Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen saldırının ardından özel harekat polislerinin Komutanlık karşısındaki tüm ev ve işyerlerini taradığı, ekmek fırınında çalışan ve odun almak için fırının karşısındaki depoya giden Orhan Aslan ve Emrah Aydemir adlı çocukların da bu esnada hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan, 15 ve 16 yaşlarında iki çocuğun hayatını kaybettiği odun deposunun üst katındaki dairelere de baskın düzenlendiği ve Fevzi Kahraman, Aytekin Kahraman, Mehmet Kahraman ile Harun Kahraman’ın gözaltına alındığı belirtildi.

Gerginliğin devam ettiği ilçede esnafın işyerlerini açmadığı ve cenazelerin bulunduğu hastane önünde çok sayıda kişinin toplandığı belirtiliyor.

Diyadin'de hayatını kaybeden iki çocuğun aynı fırında çalışan yakın arkadaş oldukları belirtiliyor. Emrah Aydemir ve Orhan Aslan'ın arkadaşlığı facebook hesaplarından paylaştıkları fotoğraflarda da görülüyor.basından

gencler-olduruldu.jpg

Bu haber toplam 5723 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim