• BIST 10190.21
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Akbaba kurtarma operasyonu

Akbaba kurtarma operasyonu
Hakkari'de bir vatandaş tarafından yolda yaralı olarak bulunan akbaba için vatandaşlar ve veteriner hekimler seferber oldu.

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Şehirden
15 kilometre mesafede bulunan Durankaya beldesinden dönen Hüseyin Korkmaz isimli bir vatandaş, bin 800 rakımdaki Şivekür mevkiindeki bir çeşme yakınında silahla vurulmuş ve yol kenarında acılar içersinde kıvranan bir akbabaya rastlandı. Yanındaki arkadaşının yardımıyla akbabayı aracına alarak kaçmaması içinde ayaklarını bağlayan Korkmaz, tedavisini yapmak üzere Hakkari'ye getirdi. Ayhan ve Engin Ümit kardeşler ile Serdar Aksaç isimli esnaflar da hemen harekete geçerek telefonla veteriner hekimleri aramaya başladılar.

 

Ancak hafta sonu nedeniyle ilgili kurumun kapalı olmasından dolayı bu defa araçla veteriner hekim aranmaya başlandı. Telefonla ulaştıkları Özel Zap-Vet Veteriner Kliniği'nde görevli veteriner hekim Fırat Aydoğan'a ulaşarak durumu anlatmaları üzerine Akdoğan hemen harekete geçerek özel kliniklerine getirmesini istedi. Daha sonra da Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Ercan Aydın ve teknisyen Uğur Kıymaz da gelerek el birliği ile çalışmaya başladılar.

 

 Av tüfeği ile kafasında vurulduğu belirtilen ve kafasında halen saçma bulunan akbabanın önce gagasını bağlayan veteriner hekimler, gerekli işlemlerin ardından hemen ameliyata başladılar. Bir saatlik operasyonla kafasının içindeki saçma parçaları çıkartılarak pansumanı yapılan akbaba daha sonra Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından alınarak Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne götürüldü.


Esnaf Ayhan Ümit, bazı arkadaşlarının bir akbabayı yolda yaralı bulup kliniğe getirdiklerini belirtti. Ümit, "Kuşun kurtarılması için gerekli müdahaleyi yaptılar. Daha önce yörede bu türde bir kuş görmedik ilk defa görüyoruz. Nesli tükenmekte olan bu kuşlara zarar verilmemesi gerekir. Kuşu bulan ve tedavi eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

akbaba-h.jpg

akbaba-h-2.jpg

akbaba-h-3.jpg

akbaba-h-4.jpg

akbaba-h-5.jpg

Bu haber toplam 8089 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim