• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

AKP önünde protesto gösterisi

AKP önünde protesto gösterisi
Hakkari Türk İş İl Temsilciliği tarafından yapılan Türkçe ve Kürtçe basın açıklamasıyla ‘Torba Kanun Tasarısı’ protesto edildi..

Öğle saatlerinde Kayacan Caddesi üzerinde bulunan Adalet Kalkınma Partisi (Ak Parti) binası önünde toplanan işçiler torba kanun tasarısını protesto ettiler. Burada bir konuşma yapan Hakkari Türk İş Temsilcisi Seyfullah Akın, hükümetin işçilerin işsizlik sigortası fonuna bir kez daha el uzattığını belirtti.

turk-is-hakkari--11.jpg

 

Akın,”Hükümet işverenlerin maliyetlerini düşürmek için esnek çalışma düzensizliğini genişletmektedir. Belediye işçilerini istihdam fazlası sayılarak başka iş yerlerine dağıtmak istemektedir. Hükümet sosyal güvenlikte beklenen düzenlemeleri yapmamıştır. Tasarıyla evden çalışma uzaktan çalışma kavramları iş kanununa yerleştirilmekte turizm sektöründe denkleştirme süresi 4 aya çıkarılmakta, 25 yaşın altında işçilerin deneme süresi 4 aya yükseltilmektedir.

 

Bir yandan esneklik ve güvensizlik genişletilirken diğer yandan da 16 yaşında küçük işçilere uygulanan düşük asgari ücretin 25 yaşın altındaki işçilere uygulamasının hazırlığı yapılmaktadır.

 

Tasarıda sosyal sigortalar genel sağlık sigortası kanununda bir çok değişiklik yapılmaktadır. Bu değişikliklerin büyük kısmı çalışanları huzursuz edecek düzenlemeler içermektedir. Tasarıyla işveren tarafından verilen bir ayı aşkın ücretsiz sürelerinde işçilerin genel sağlık sigortasından yaralanma hakları kaldırılmaktadır. Tasarıya ilişkin görüşmeler TBMM genel kurulunda başlamıştır. Türk İş hükümeti tasarının bizce sakıncalı bu maddelerini geri çekmeye TBMM genel kurulun un’da tüm bu hususlar konusunda duyarlılığa çağırmaktadır” şeklinde konuştu

 

DAĞITILAN KÖMÜRLER HAVA KİRLİLİĞİ YAPIYOR

Hükümetin hanımlarına 30 TL yada kış aylarında dağıttığı kömür kalitesizliği yüzünden havanın kirlettiğini belirten Seyfullah Akın. Kömür dağıtılmadan önce ise hiç olmasa temiz bir hava aldıklarını söyledi. Daha sonra konuşmasını Kürtçe sürdüren Akın,” Ak Parti’nin anadil de eğitim için biraz çabası harcaması gerekir. Eğer çaba harcasaydı şimdi bu durumda olmazdık. Hükümetin anadilde eğitim içinde harekete geçmesi gerekir” dedi. Basın açıklamasına 50 yakın sendika işçisi katıldı. Ak Parti binası önünde ise olası olaylara karşı zırhlı araçlar eşliğinde güvenlik önlemleri alındı. Basın açıklamasının ardında kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

turk-is-hakkari-12.20110126133007.jpg

 

Bu haber toplam 2523 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim