Amedspor'dan bilet satışı açıklaması

Amedspor'dan bilet satışı açıklaması

Kaynak:Muhammed Mehdi Aydın

Süper Lig ekiplerinden Amedspor, son günlerde maç biletlerinin satışı ve stadyum kapasitesine dair kamuoyunda oluşan soru işaretlerine açıklık getirmek amacıyla yazılı bir bilgilendirme yayımladı.

Kulübün sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan açıklamada, biletlerin satışa sunulduğu Passo altyapısında kulüpten kaynaklanan teknik veya idari herhangi bir aksaklık bulunmadığı, sistem işleyişinin uzman ekiplerce kontrol edildiği belirtildi.

İstanbul Başakşehir maçı biletleri satışa çıktığı anda sayfaya 100 bini aşkın kişinin aynı anda giriş yapmaya çalıştığı ve yüksek talep sebebiyle biletlerin dakikalar içinde tükendiği aktarıldı.

Stadyum kapasitesi ve koltuk dağılımı

Kamuoyunda stadın yaklaşık 33 bin kişilik olarak anılmasına rağmen toplam kullanılabilir kapasitenin 30 bin 481 koltuk olduğu hatırlatılan açıklamada, bu kontenjanın tamamının genel satışa açılmasının organizasyonel zorunluluklar gereği mümkün olmadığı kaydedildi.

Toplam 30 bin 481 kişilik kapasitenin kullanım dağılımı şu şekilde paylaşıldı:

· Satılan Kombine: 12 bin 923

· Localar: 511

· Protokol: 357

· Basın Tribünü: 432

· Genel Satışa Açılan Bilet: 9 bin 254

· Taraftar Grupları Kontenjanı: 2 bin 600

· Misafir Takım Bilet Kontenjanı: Bin 518

· Engelli Tribünü: 160

· TFF İçin Ayrılan Zorunlu Alan: 85

· Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü: 410

· Emniyet Personeli: 200

· İstişare ve Sosyal Sorumluluk Etkinlikleri: 150

· Sponsorluklar: 20

· Kulüp Çalışanları ve Oyuncular: 136

· Delegasyon: 288

· Güvenlik ve Tampon Alanları: Bin 437

Emniyet tedbirleri için ayrılan tampon koltukların bir kısmının maçın risk durumuna göre yeniden satışa sunulabildiği, ayrıca maça gelemeyecek kombine sahiplerinin kulübe devrettiği biletlerin de sisteme tekrar eklendiği bildirildi.

Bilet satın alma hakkı 1 adede düşürüldü

Taraftarların yoğun ilgisini ve taleplerini dikkate alan yönetim, fırsatçılığın önüne geçmek ve adil dağılımı sağlamak adına yeni bir tedbir aldı. Buna göre, Amedspor logolu Passolig kart sahiplerinin her maç için kişi başı 5 adet olan bilet satın alma hakkı 1 adede düşürüldü.

Dolandırıcılık uyarısı ve yasal süreç

Açıklamanın son bölümünde, internet mecraları ve sosyal medya hesapları üzerinden bilet vaadiyle taraftarları mağdur eden dolandırıcılara dikkat çekildi.

Taraftarların yalnızca resmi Passo kanallarını kullanması istenirken, gayriresmi satış yapan şüpheli hesaplar hakkında emniyet ve savcılığa gerekli suç duyurularının yapıldığı ifade edildi.Resim

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.